چک ضمانت تخلیه را موجر میتواند مطالبه کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۱۶۴ #82264795

سلام .مغازه ای اجاره کردم و چک ضمانت تخلیه دادم بعد از تخلیه یادم رفت چک تخلیه را بگیرم وبعد 4 سال هفته گذشته چک من برگشت خورده و توقیف اموال .چک هم صاحب مغازه برگشت کرده با عنوان اینکه قرارداد تمام شده و ایشون به من این مبلغ را بدهکار است .چه باید کرد مشاوره کردم گفتن باید بدی چون تاریخ قرارداد تمام شده و سهل انگاری از من بوده و باید چک را تحویل میگرفتم

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر به تعهدات خود عمل کرده اید و چک ضمانتی بوده است حق مطالبه و برگشت آنرا نداشته است

سلام و درود
خیر اگر چک‌ضمانتی باشد و در موعد مقرر تخلیه کرده باشید و ثابت کنید که خسارتی نبوده

سلام . اگر در متن چک قید شده تضمین بابت تخلیه و در موعد مقرر تخلیه کرده اید حق اقدام نسبت به چک ندارد و اگر مدعی خسارت یا طلبی است باید جداگانه دادخواست بدهید .
در جلسه رسیدگی اگر بحث ضمانتی را مطرح کنید و استدلال قوی بنمایید ، دعوای موجر رد می شود . بهتر است از حضور وکیل در جلسات رسیدگی بهره ببرید .

اگر با وجود انقضاء مدت عقد، مستأجر همچنان عین‎ مستأجره را در اختیار داشته باشد و موجر به این امر راضی نباشد، مستأجر غاصب بوده و ید او ضمانی خواهد بود. در این صورت مسؤول هر نقص و عیبی است که در عین مستأجره به وجود آمده است؛ هر چند که مستند به فعل او نباشد. ولی اگر موجر راضی باشد، مستأجر در صورتی ملزم به پرداخت اجرة‎المثل است که از عین استیفاء منفعت کرده باشد

خیر در حال حاضر در صورتیکه اثبات کنید بدهی های خود و اجاره خود را پرداخت کرده باشید میتوانید چک تخلیه را مسترد کنید.