آیا شناسنامه ای که در ثبت احوال ابطال شده،در کار های اداری خللی وارد میکند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۰۷ #81084

سلام خسته نباشین
ما تو فامیلمون یک فرزند خوانده را به خاطر این که قرار بود از پدر بزرگمون ارث برسه حذف کردیم.یعنی به شناسنامه اون شکایت کردیم که جعلیه و بچه خونی باباش نبود .ولی فرزند خوانده با این که دیگه شناسنامش ابطال شده ولی اقدام به تعویضش نکرده.آیا او میتواند با این شناسنامه اقدام به دریافت ارث کند یا در دادگاه هنگام تقسیم ارث مشخص میشود که شناسنامه اش کان لم یکن شده؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ابطال شناسنامه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر اساس ماده ۲ قانون مذکور و به استناد ماده ۸۶۱ قانون مدنی، فرزندخواندگی از موجبات ارث نیست. یعنی نه فرزندخوانده از پدر و مادرخوانده‌اش و نه آنان از فرزندخوانده ارث می‌برند. به بیان قانون: «این سرپرستی به منظور تامین منافع مادی و معنوی طفل برقرار می‌گردد ولی در هر حال از موجبات ارث نخواهد بود.» لکن به خاطر جلوگیری از بروز مشکلاتی برای کودک و جبران خلا مذکور در آینده در ماده ۵ قانون آمده که یکی از شرایط صدور حکم سرپرستی تامین هزینه نگهداری و تربیت و تحصیل طفل تا سن بلوغ و تا زمان فوت سرپرست است، همچنین طبق تبصره ذیل ماده ۵ مذکور: «هرگاه وجوه یا اموالی از طرف زوجین سرپرست به طفل تحت سرپرستی، صلح شده باشد در صورت فوت طفل وجوه و اموال مذکور از طرف دولت به زوجین سرپرست تملیک خواهد شد.»

سلام
طبق قانون به فرزند خوانده ارث تعلق نمی گیرد

با توجه به اینکه طبق قانون به فرزند خوانده ارث تعلق نمی گیرد در صورتی که ایشان ادعایی نیز در خصوص ارث داشته باشند می توانید با اثبات فرزندخواندگی از تعلق سهم الارث به ایشان جلوگیری نمایید.