زوجه مسلمان و زوج غیر مسلمان است؛ برای فسخ عقد نکاح این دو نفر چه کار بایستی کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۱ #80703633

یکی از دانشجویان هجده ماه پس از عقدش به منزل ما پناه آورده و از ما خواست که شوهرش را به راه راست هدایت کنیم. در تنها جلسهء ملاقاتی که با شوهر این خانم داشتیم کاشف بعمل آمد که آقا از اسلام خارج، و دین و مذهب ما را قبول ندارد (اسلام-شیعهء اثنا عشریه)؛ و تا حدی هم موجب اغفال زوجه شده بود، که زوجه به خود آمده و برای حفظ دین و آئین و آبروی خود، به ما پناه آورد.
هر چه ما از شوهرش دعوت کردیم که بیاید و به سؤالاتمان پاسخ دهد، تمرد کرده و علنا به زبان آورده که: "من اسلام شما را قبول ندارم."
من بعنوان یک مربی و یک شخص بزرگتر‌، با در نظر گرفتن جامع شرایط این دو نفر، چنین تشخیص دادم که عقد نکاح این دو نفر بایستی فسخ شود، تا زوجه در امان بماند.
حال، از یکسو دخترخانم از برگشتن به منزل پدرشوهرش سر باز میزند و یکچند هفته‌ای است که نزد والدهء اینجانب پناه گرفته. و از سوی دیگر شوهرش که شغل مشخص و درآمد و مسکن ندارد، حاضر به پاسخگویی سؤالات ما نیست، و برای طلاق هم اقدامی نمیکند.
من چطور میتوانم بعنوان شخص ثالث، عقدشان را فسخ و سند ازدواجشان را باطل کنم؟ (که نه طلاقی در کار باشد و نه مهریه‌ای)
لطفا راهنمایی بفرماییدـ
با سپاس.

مشاوره حقوقی طلاق
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مخاطب عزیز
همانطور که نوشتید وی گفته اسلام شما را قبول نداره و هر چند انسان منحرفی باشه ولی همچنان حکم ارتداد منتفی هستش
از طریق دادگاه یا داوری برای طلاق خود زوجه میتواند اقدام کند

فسخ نکاح به این راحتی نمی باشد
حکم ارتداد هم چنین راحت نیست، معلوم نمی شود با لفظ اسلام شما را قبول ندارم، کسی را مرتد دانست

مراجعه به دادگاه پیشنهاد میشود