پرداخت پول به جای استرداد جهیزیه امکان دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۱۵۰ #80198357

سلام من به استرداد لیست جهیزیه همسرم محکوم شدم حال اگر به اجرای احکام بگویم این وسایل دست من نیست و از ید بنده خارج شده قبول میکنند که پول آن را بگیرن؟

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
خیر شما باید عین جهیزیه را مرجوع نمایید مگر اینکه بتوانید اثبات نماید بدون سوء نیت شما اموال و جهیزیه از بین رفته است

سلام

ماده ۴۶قانون اجرای احکـام مدنی- اگر محکوم به عین معین بوده و تلف شده و یا به آن دسترسی نباشد قیمت آن با تراضی طرفین و در صورت عدم تراضی به وسیله دادگاه‌ تعیین و طبق مقررات این قانون از محکوم‌علیه وصول می‌شود و هر گاه محکوم‌به قابل تقویم نباشد محکوم‌له می‌تواند دعوی خسارت اقامه نماید. بنابراین شما می توانید با تعیین دادگاه قیمت آن را بپردازید . متن ماده را نوشتم که بتوانید استناد کنید . موفق باشید

با سلام.
هموطن گرامی نظر به اینکه شما به استرداد جهیزیه محکوم شده اید ولیکن این امکان برای شما وجود دارد تا با رضایت زوجه و قبول قاضی پرونده به استناد رضایت زوجه به جای استرداد جهیزیه وجه المثل را پرداخت نمایید

سلام، بله قبول میکنن عین یا عوض رو بدهید منتهی بگوئید در طول سالیان هم معدوم و معیوب شده و هم این مستهلک شده و وجه را پس از تعیین میزان بپردازید

با سلام چون محکوم به استرداد شده اید باید عین جهیزیه را مسترد نمایید وصرف یک ادعا که در دسترس نمی باشدقابل قبول نیست اگر ثابت شود که عین ازبین رفته است (اگر با سو نیت باشد حتی جنبه کیفری از باب تخریب دارد) و یا در دسترس نمی باشد به پرداخت قیمت محکوم می شوید مگر اینکه ثابت نمایید از بین رفتن آن به علت قوه قهریه می باشد.
از زمانی که شما از استرداد خودداری نمایید، ید شما از امانی به ضمانی تبدیل می شود در این حالت حتی اگر ثابت شود قوه قهریه باعث ازبین رفتن شده است بازهم مسئول می باشید.