شخصی به دلیل تبرئه شدن از من به جرم افترا شکایت کرده در صورت محکومیت چه مجازاتی در پی خواهد داشت؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۱۰ #79900

با سلام خسته نباشید من از دست دو نفر به دلیل تهدید و فحاشی شکایت کردم نفر اول به دادسرا امد ولی نفر دوم نیامی بعد از ابلاغیه سوم حکم جلب گرفته و او یک روز در بازداش به سر برد .بعد از مراحل دادگاه فردی که در بازداشت بود از سوی دادگاه تبرئه شد و فرد دیگر هم جریمه شد حالا فردی که من او را به بازداشت فرستاده از من به جرم افترا شکایت کرده آیا با توجه به رای دادگاه و شهادت شهود من مجرم شناخته میشوم و اگر مجرم بشوم چه حکمی برای من صادر میشود.

مشاوره حقوقی افترا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمکه تعالی : فقط در صورت صدور حکم قطعی از طرف دادگاه و اصرار شاکی بر اتهام به مشتکی عنه میتوان بعنوان افترا از شاکی شکایت کرد . در غیر این صورت در مراحل تحقیقاتی خیر . اکر شکابیت هم بکنن منع تقیب صادر میشه ولو در دادگاه بدوی.....
.. بر فرض سوال دایر بر جرم افترا بستگی به شدت و ضعف جرم دارد . ولی معمولا حکم به رضایت مشتکی عنه ویا جبران خسارت و جریمه نقدی بدل از یکماه تا یکسال حبس خواهد شد که با توجه به قسمت اخیر ماده ۶۹۷ که نوشته (......نتواند اثبات نماید) منظور همان قطعیت حکم است بنابرین فرض سوال حضرتعالی باید توجه به قطعیت حکم کنید . و نهایت اینکه از نظر این حقیر و تجربه سالها فکر کنم منع تعقیب صادر بشه . والله اعلم