مگر جعل با شکایت شخص باید به جریان بیفتد و قاضی حکم دهد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۷۱ #78874413

با سلام و احترام
همسر بنده مهر یک پزشک و شبکه بهداشت را جعل کرده است ولی ان وکیل هیچ شکایتی نکردند. الان قاضی ۶ سال حبس تعزیری برای جعل مهر شبکه بهداشت و ۲۲ برای جعل مهر پزشک نوشته است.
پزشک هیچ شکایتی نکردند. ایا این حکم درست است؟ مگر جعل در سند عادی جز حقوق ناس نیست که با شکایت شخص باید به جریان بافتند و قاضی حکم دهد؟
در مورد حبس ۶ سال ایشان دلیل این حکم سنگین را کمبود دارو در شهرستان در اثر جعل نوشتند که ما وقتی پرونده را گرفتیم، هیح مدرکی یا استعلامی مبنی بر وچود کمبود در پرونده نیست و فقط در متن شکایت اولیه شبکه بهداشته نوشته شده کمبود ایجاد شده است. ایا دادگاه نباید استعلام میگرفت و وجود کمبود را اثبات می کرد؟؟ اگر راهنمایی بفرمایید که چیکار کنیم ممنون میشم. از لطف شما بسیار سپاسگزارم

مشاوره حقوقی جعل
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
باید در نظر داشت گذشت بودن جرم جعل شکایت شاکی خصوصی شرط شکاینیست.و چون مهر اداره بهداشت جعل شده جنبه عمومی داشته و قابل گذشت نیست

در جرایمی که جنبه عمومی دارند مدعی العموم باید شکایت نماید

جرم جعل جنبه عمومی نیز دارد. در مورد شما حتما شبکه بهداشت شکایت کرده است. شما می توانید رضایت شبکه بهداشت را اخذ و تجدیدنظر خواهی نموده و تقاضای تخفیف کنید

با سلام و احترام
از آنجا که جرم جعل جنبه عمومی دارد بدون شکایت خصوصی هم شروع به رسیدگی می توان کرد

با سلام
همان طور که خودتان اعلام کرده اید ،شبکه بهداشت شاکی پرونده بوده .جرم جعل دارای دو جنبه خصوصی و عمومی است وبه جریان افتادن تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی و یا اعلام جرم مراجع ذیصلاح است.
در صورتی که مهلت تجدید نظر خواهی وجو دارد اعتراض نمایید.اگر حکم صادره قطعی شده اقدام به اخذ رضایت شاکی نموده و از دادگاه درخواست تخفیف مجازات نمایید.

درود بر شما، توجه داشته باشید که جرم جعل دارای جنبه‌ی عمومی است، لذا حتی بدون وجود شاکی و شکایت ایشان، قابل پیگیری و مجازات است.

با توجه به اینکه جرم جعل جنبه عمومی دارد لذا نیاز به شکایت شاکی خصوصی ندارد و بدون شکایت شاکی نیز رسیدگی خواهد شد