مطالبه حق ریشه ای که در باغ داشته ام به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۸۱۲ #78088699

سلام خسته نباشین من یه باغ مرکبات رو درختشو خدم کاشتم ۶سال سراوری کردم که یعنی با عمویم شریک ولی بعداز ۶سال الان باغ رو فروخته ومن تویه این ۶سال هیچ ها تومان پول نگرفتم و عموم هم باغو فروخت شیش ملیار دیگه جواب منو نمیده من چیکار کنم تورو خدا کمکم کنین

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با استناد به شهادت شهود حق ریشه شما اثبات خواهد شد لذا پس از تنظیم استشهادیه از طریق دفاتر خدمات قضایی نسبت به طرح دعوی اقدام کنید.

با سلام
جای نگرانی نیست
حق ریشه در صورتی قابل مطالبه است که ملک از دست شما خارج شود.لذا در صورت خارج شدن ملک از دست شما علیه مالک دادخواست مطالبه حق ریشه مطرح نمایید
حق ریشه یا نسق زراعی نوعی حق مالی است .صاحب حق ریشه و نسق زراعی که اقدام به تخلیه ملک و تحویل ان به مالک کرده است می تواند دادخواست مطالبه حق ریشه و نسخ زراعی را تقدیم کند.میزان بها بین مالک و زارع توسط خبره یا کارشناس ارزیابی و تعیین می شود.
حداقل میزان حق ریشه برابر است با پنج درصد قیمت ملک(اگر6میلیارد باشد حداقل حق ریشه میشود سیصد میلیون )
.ازطرفی هم اگر اقدامات آبادگرانه شما باعث بهره وری و رونق هرچه بیشتر زمین شده باشد حق ریشه بیشتر میشود