آیا با این اقرار نامه محضری در اداره ثبت میتوانیم در صورت ابطال سند، سندی را که از انها دریافت نمودیم و ثبت مقدم است به نام وراث نماییم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۴۰ #75528509

باسلام در سال ۶۲ پدر مرحوم بنده و شوهر خاله مرحوم بنده طی یک قولنامه دستی زمینی را از شخصی خریداری نموده و نصف مبلغ را پرداخت نموده و زمین را تحویل گرفتند وراث فروشنده از واگذاری سند به خریداران بعد از پدرشان به جهت اینکه سندشان تفکیک نشده بود سر باز زدند در سال ۷۴ متوجه شدیم که وراث فروشنده بعد از تفکیک سند رسمی که بنام پدرشان بود طی حکم انحصار ورثه سند قطعه ای را که پدرشان در سال ۶۲ به پدر و شوهر خاله ما واگذار کرده بود بنام یکی از وراث تنظیم نموده اند و از انجایی که این شخص در خارج از ایران زندگی میکرد ما نیز طی قولنامه و تصرفی که روی ملک داشتیم از طریق قانون ماده ۱۴۷ اداره ثبت اقدام به دریافت دو سند شش دانگ تفکیکی نمودیم حال بعد از چنین سال و شکایتهای مختلف بحث اثبات مالکیت ما و ابطال سند شخص متقابل را دادیم که متاسفانه دادگاه رای صادره ننموده و اعلام نمود که این موضوع مربوط به اشتباهات ثبتی میباشد و ثبت برای ابطال یک از اسناد باید اقدام نماید. با مراجعه به اداره ثبت بحث تعارض اسناد مالکیت بوجود امده حال بخاطر اینکه احتما لا در اداره ثبت اسناد مالکیت ما که دو سند موخر شش دانگ میباشد ابطال میگردد میخواستیم قبل از رسیدگی در اداره ثبت با صاحب سند که بکی از وراث فروشنده میباشد و در خارج از کشور زندگی می کند از طریق وکیلش که یکی از خواهرانش میباشد توافق نماییم و سند ان را قبل از مراحل اداری ثبت بگیریم واز ان خود کنیم وکیل این صاحب سند میگوید با دریافت مبلغی فقط و فقط یک اقرار نامه محضری میدهم که موکل بنده حق و حقوق خود را از این سند گرفته و ادعایی نسبت به این سند ندارد.حال میخواستم بدانم ایا ما با این اقرار نامه محضری در اداره ثبت و هیت نظارت اداره ثبت کل استان میتوانیم با توجه به جاری شدن بحث تعارض کارمان را پیش برده و در صورت ابطال سندهای شش دانگ ثبت موخر که هر کدام بصورت جداگانه بنام پدر و شوهر خاله مان است سندی را که از انها دریافت نمودیم و ثبت مقدم است به نام وراث پدرم و وراث شوهر خاله ام بخورد لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم میشم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دفترخانه در مورد اینکه شخصی بخواهد اقرار کند که ملکش( که به نام اوست )متعلق به دیگری است اقرارنامه تنظیم نمی نمایند
در مورد سوال چنانچه شما میخواهید با وکیل کسی که سند به نام ایشان است توافق کنید بهتر است یک قرارداد واگذاری به شما تحت عنوان مثلا صلح نامه بنویسند و نحوه پرداخت پول را نیز در آن دقیقا درج کنید و سپس یک وکالتنامه رسمی بلاعزل در مورد ملک به شما بدهند در این صورت مشکلی برای شما پیش نمی آید و چنانچه اختلاف ای حاصل شد کار از طریق دادگاه نیز قابل پیگیری است
البته بهتر است از اعضای هیئت نظارت در این مورد قبلا خودتان سوال کنید

با سلام نیاز به توضیحات بیشتری می باشد دارد اما ملاک قاضی معمولا در عقد بیع قرارداد بوده و نه سند که با عنایت به قرارداد پدرتان با شخص مذکور در قبل از تنظیم سند در صورت در قید حیات بودن شاهدان قرارداد می تواند قاضی رای به نفع شما صادر کند در صورت تعامل آن هم به صورت اقرار نامه اصیل می تواند این اقرار نامه فاقد وجاهت بداند مگر اینکه در وکالت نامه این امر تفویض اختیار شده باشد