معامله و خرید و فروش سهام بورسی برای دیگران در حکم کدام یک از عقود قرار می گیرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۷۵ #74607396

و کدام یک از طریق مسئول ضرر و زیان وارده خواهد بود؟

مشاوره حقوقی بورس
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، ماده دهم قانون مدنی و اصل آزادی قراردادها

خرید و فروش سهام برای دیگران، باید در قالب قرارداد سبدگردانی باشد. سبدگردان هم شخص حقوقی است که از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز می گیرد و تحت قرارداد و فرم خاصی که به تایید سازمان بورس رسیده است، فعالیت می کند. بنابراین اگر کسی بدون مجوز از سازمان بورس به صورت وسیع برای اشخاص خرید و فروش نماید مرتکب تخلف شده است. اساسا سازمان بورس برای اشخاص حقیقی مجوز صادر نمی کند. اگر منظورتان این است که از کد یک شخص استفاده می کنید و برای وی با رضایت خودش سهام خرید و فروش می کنید، این اقدام دوتا تعبیر دارد، از نظر بازار بورس و شرایط معاملات آنلاین بین شما و صاحب کد هیچگونه عقدی واقع نشده است. ولی به لحاظ استدلال حقوقی صرف باید بگیم نوعی عقد وکالت شفاهی بین شما و صاحب کد اتفاق افتاده است.

سلام. در واقع شما نقش کارگزار یا Broker را دارید، قرارداد کارگزاری صحیح است. مسئولیت ضرر و زیان وارده بستگی به توافقات شما دارد.