صلح عمری چه شرایطی می تواند داشته باشد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۳۴۵ #73459061

سلام
من قصد دارم ملکی که ساکن آن هستم بعد از مرگم به فرزندم برسد ولی ممکن است تصمیم بگیرم محله یمان را تغییر دهیم و بخواهم ملک دیگری بخرم و آن را صلح کنم آیا می توانم شروط ذیل را در دفترخانه در صلح نامه درج کنم؟
۱- حق فسخ برای خودم باقی بگذارم.
۲- در صورتی که دور از جون فرزندم ایشان زودتر از من فوت کند ملک برای من باقی بماند و درصورتی که من زودتر فوت کردم ملک به فرزندم برسد.
ضمنا اگر در کارم بدهکاری ایجاد گردد، آیا طلبکار می تواند روی ملکی که صلح عمری شده و این شرایط را دارد ادعا کند؟
ضمنا آیا می توانم فقط سه دانگ را صلح عمری کنم؟

مشاوره حقوقی اسناد صلح
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای ذکر شروط منعی وجود ندارد

بنام خدا،دو شرط صحیح هستند و ایرادی بر آنها وارد نیست.

همچنین طرفین می توانند توافق کنند که این عقد قابل فسخ باشد. البته مدت خیار شرط باید معین باشد، در غیر این صورت هم عقد و هم شرط باطل است،صلح به هر سهم امکانپذیر است واگر صلح نمایید دیگر قابل توقیف نمی باشد

با سلام بله شما میتوانید هردو شرط را عنوان کنید و مشکلی نیست

بله در خصوص گنجاندن دو شرط شما در قرارداد امکانپذیر است

سلام
پاسخ سوال اول شما مثبت است و مالک(مصالح) در عقد صلح عمری می تواند حق فسخ نیز برای خود در نظر بگیرد....پاسخ سوال دوم هم مثبت است ودر صورت فوت کسی که به نفعش صلح شده تا زمانی که مالک اول درقید حیات است ازمال استفاده می نماید ..پاسخ سوال سوم شمامالی که صلح شده قابل کوقیف نمی باشد...پاسخ سوال چهارم پاسخ مثبت است

. پاسخ سوال های اول و دوم مثبت است