آیا میتوانم دادخواست مطالبه هزینه نگهداری از مادر، را ارائه دهم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶,۷۵۴ #73295976

سلام
بنده از زمان فوت پدر تا زمان فوت مادر بمدت ۶ سال در خانه پدری از مادرم نگهداری کرده ام. اکنون که مادر نیز فوت شده یکی از وراث بابت آن ۶ سال که من در آن خانه سکونت داشته ام طلب اجرت المثل کرده که با رای قاضی محکوم به پرداخت اجرت المثل شده ام.
حال سوال من این است که بنده میتوانم بابت نگهداری و پرستاری از مادر طی این مدت از ایشان دادخواست طلب هزینه نگهداری داشته باشم؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در این مورد میتوانید مطالبه حق الزحمه نمایید و به رای هم اعتراض کنید

به رای صادره اعتراض نمایید و بابت دریافت حق الزحمه اقدام نمایید

سلام
به نظر می توانید مطالبه حق الزحمه نمایید و چنانچه ایشان مدعی تبرعی بودن اقدام شما باشند باید اثبات نمایند

با سلام
گذشته ازاجر معنوی نگهداری از مادر شما برای دریافت هزینه نگهداری از مادرباید قصد عدم تبرع خود را اثبات نمایید

هرگاه کسی برحسب امر دیگری اقدام بعملی نمایدکه عرفا برای آن عمل اجرتی بوده و یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد عامل مستحق اجرت خود خواهد بود مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع داشته است.

به نظر با توجه به اینکه در زمان حیات مادر قضیه را به سکوت برگزار نموده اید ظاهر در تبرع این خدمت خداپسندانه است و اثبات این موضوع برفرض عدم وجود هیچ مدرکی بعید و بی حاصل است.

با سلام عمل شما مبنی بر پرستاری از مادر در نزد خداوند قطعا ماجور است نگهداری از مادر و پدر بویژه اگر بیمار و نیازمند باشند تکلیف دینی و اخلاقی و قانونی فرزندان است و نمیتوان و نباید این خدمت و تکلیف را با پول تقویم کرد.. از نظر حقوقی نیز طرح چنین دادخواستی مستلزم اثبات اصل پرستاری و نگهداری از مادر در این مدت و همچنین قصد عدم تبرع و قصد عدم نگهداری رایگان مادر و همچنین باقی ماندن مالی از مادر به عنوان ماترک است.