حق السهم خودمو میخوام، چگونه اقدام کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۱۴ #73196673

سلام خسته نباشید.
میخواستم بدونم من ارثمو میخوام خانواده هم راضی هستن که سهم منو بدن ولی نمیخوام پای قانون بیاد وسط که انحصار وراثت صورت بگیره میخوام بدونم باید چکار بکنم که سهم من مشخص بشه با توجه به اینکه مادرم مهریشو میخواد از تمام ارث کم کنه. اموال هم یک عدد خانه و دو عدد ماشین. با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر گواهی انحصار وراثت نباشد نمیتوان تقسیم ارث نمود
ولکن اگر راضی باشند میتوانند قبل از فوت صلح به شرط عمر نمایند

با توجه به اینکه اموال دو عدد خودرو و یک منزل مسکونی است که سند رسمی دارد الزاما باید فرم انحصار وراثت و در نهایت فرم های دارایی را دریافت کنید تا امکان تقسیم و یا فروش اموال وجود داشته باشد.

سلام
ولی نمیخوام پای قانون بیاد وسط ///
بدون درخواست گواهی انحصار وراثت، وارثان از نظر حقوقی نمی‌توانند به کارهای متوفی رسیدگی کنند یا در اموال او دست ببرند. چون تمام مراجع رسمی تنها با این گواهی است که وارث یا وارثان را می‌شناسند.
قوه قضاییه تنها مرجع رسمی است که صلاحیت انحصار وراثت را دارد. در واقع مرجع اصلی صدور گواهی، دادگاه آخرین محلی است که متوفی در آن سکونت داشته است. وارثان پس از درخواست گواهی انحصار وراثت به شورای حل اختلاف می‌روند. شورای حل اختلاف با صلاحدید قوه قضاییه به این مساله رسیدگی می‌کند. آن‌ها مدارک لازم انحصار وراثت را دریافت می‌کنند و پس از بررسی و در صورت تایید، انحصار وراثت را گواهی می‌کند. پس از آن وراث می‌توانند اموال را بین خودشان تقسیم کنند.