شکایت کارگر اتباع بدون مدارک از کارفرما جواب میدهد در دادگاه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۷,۱۰۳ #73161626

سلام من شوهرم از درخت گردو از ارتفاع ۱۰ متر افتاده ولی کارفرماش هیچ اقدامی نکرده برای هزنیه های بیمارستان و چون هزینه ها بیش از ۵۰ میلون تومن شده هیچ کاری نمیتونیم انجام بدیم ایا دادگاه کاری میتونه انجام بده برای ما؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
کارگر میبایست دارای گواهی اشتغال باشد در غیر اینصورت میتوانید علیه کارفرما یا شخص در دادگاه کیفری شکایت مبنی بر مطالبه دیه مطرح کنید

مطابق منشور حقوق شهروندی ماده ۵۶ و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل ۳۴ حق دادخواهی متضمن شهروند ایران بودن است و نه شخصی که این شرط را ندارد فلذا شما راه به جایی نخواهید برد .

با سلام
شما در صورت طرح شکایت راه به جایی نخواهید برد چرا که مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل حق دادخواهی

سلام
امکان طرح دعوا دارید اما وصول نتیجه دراین خصوص قطعی نیست

سلام و عرض ادب چنانچه همسر شما پروانه ی اشتغال در ایران داشته باشد کارفرما بدلیل فراهم نکردن وسایل مناسب و ایمنی محکوم به پرداخت میشود

در صورتی که حادثه در حین انجام کار اتفاق افتاده از کارفرما تحت عنوان حادثه ناشی از کار شکایت کیفری مطرح نمایید.

در رویه قانونی ایران کارفرما نمی تواند از اتباع خارجی بدون پروانه اشتغال استفاده کند و در صورت استخدام وی از صوی اداره کار محکوم به پرداخت خسارت می شود و تعقیب کیفری را برای وی بدنبال دارد.فلذا قانونگزار ایران در رابطه کارگری صرفا اتباع قانونی را بعنوان کارگر شناخته است. خیر هیچ راهی وجود ندارد.