آیا اجرت المثل قبل از طلاق به زن طلاق می گیرد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۱,۳۲۶ #71793

سلام
در بعضی از مشاوره های سایت شما دیدم که نوشته بودید اجرت المثل قبل از طلاق به زن تعلق نمیگیرد.
در صورتیکه بعد از شکایت همسرم قاضی با نظر کارشناس میزان اجرت المثل وی را تعیین کرده است و جدیدا ابلاغ نموده است. لطفا در این خصوص راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود
بله مطابق ماده ۳۳۶ قانون مدنی، امکان مطالبه در حین زندگی مشترک نیز امکان پذیر است و باید نسبت به طرح دادخواست مطالبه اجرت المثل با جلب نظر کارشناس اقدام نمایید.
به نکات زیر توجه فرمایید:
۱) زوجه باید ثابت کند که در منزل کارهایی را انجام داده که وظیفه او نبوده است ۲) به دستور شوهر اقدام به این کارها می کرده است و ۳) قصد اینکه به صورت رایگان باشد نداشته است و به تعبیر حقوقی تبرعی نبوده یعنی رایگان نبوده است.
تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی: چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت‌المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید. (الحاقی بموجب قانون الحاق یک تبصره به ماده (۳۳۶) قانون مدنی مصوب ۱۳۸۵

با سلام و درود

از یکسو چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده، با عدم قصد تبرع و به دستور زوج انجام داده باشد، و این امر برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه با لحاظ شروطی ‌اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و بپرداخت آن حکم می‌نماید‪؛ لذا کار زن در منزل شوهر، به قصد تبرع یا بدون امر شوهر مستحق اجرت نیست و به دیگرسو قانون گزار در ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده سال ۹۱ با ارجاع موضوع به تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی، استحقاق زوجه را نسبت به اجرت المثل ایام زوجیت شناسایی و تعیین آن را از تکالیف دادگاه صادر کننده رای طلاق بر می شمارد؛ بنابراین امکان مطالبه خواهان در حین تداوم رابطه زناشویی بلا وجه است..

اجرت المثل قبل از طلاق از طریق کارشناس رسمی دادگستری تعیین خواهد شد

سلام
صدور حکم در خصوص اجرت المثل ارتباطی به دعوای طلاق ندارد

با سلام
اجرات المثل در صورت تایید نظر کارشناسی تعلق خواهد گرفت

اجرت المثل قبل از طلاق نیز در صورت مطالبه با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری تعیین و مورد حکم قرار می گیرد.

سلام
اجرت المثل قبل از طلاق نیز در صورت مطالبه با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری تعیین و مورد حکم قرار می گیرد.