آیا عدم تطابق امضاء مانع انتساب تنظیم چک به صاحب حساب آن می شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴,۸۰۲ #71774

با سلام و خسته نباشید . من چن فقره چک سفید امضای کارمندی از پدر ومادرم به یک نزول خور داده ام ولی آن یک چک پدرم را پر کرده و به عنوان چک بلامحل شکایت کرده و پدرم با سند آزاد هست و در دادگاه گفته که پدرم روز تاریخ چک پدرم چک را نوشته و داده بهش که بره بانک و ما هم درخواست کارشناسی خط داده ایم که چک سفید امضا بوده و بابت ضمانت دستش بوده و مطمن هستیم که فقط امضای چک را پدرم نوشته و مبلغ و تاریخ چک را او ننوشته ولی پیش کارشناس خط رفتیم از من و مادرم هم نمونه خط گرفت ولی من پیش خودم شک دارم که نکنه چک را من نوشته باشم و یادم نبوده . اگر خط من باشد باز به عنوان چک سفید امضا حساب میشه یا به عنوان چک بلامحل؟ چون او در دادگاه گفته پدرم کامل چک را پر کرده است

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

عدم تطابق امضاء مانع انتساب تنظیم چک به صاحب حساب آن نمی شود. تنظیم و صدور چک توسط شخص صاحب حساب در قالب هر شکل امضایی ، مفروض قانونگذار است. علاوه بر قابل انکار نبودن چک ، حتی ادعای جعل نیز در دادگاه حقوقی فایده ای ندارد ، چرا که ادعای جعل حقوقی نیز همچون ادعای انکار در نهایت فقط اثبات می کند که امضای ذیل چک مطابق نمونه امضای موجود در بانک و یا مطابق نمونه امضاهای قبلی صاحب حساب در اسناد مسلم الصدورش نیست. ولی این به معنای عدم تنظیم و اصدار چک از ناحیه صاحب حساب نیست.