آیا بانک می تواند ساختمانی که پایان کار ندارد را جهت عدم پرداخت اقساط وام به مزایده بگذارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۵ #69500599

با سلام . ۶ سال پیش زمین خود را با سازنده ای به مشارکت در ساخت سپردم. سازنده بعد از ۴ سال با تحویل ۸۰ درصدی ساختمان متواری شد . ۳ واحد متعلق به او و ۲ واحد متعلق به من و خانمم می باشد . سازنده بدون هماهنگی با من ۳ واحد خود را پیش فروش کرد. برای ساختمان از بانک صادرات ۱۵۰ میلیون وام بافت فرسوده اخذ شده است که دو سال پیش با سود مشارکت بیشتر از دو برابر شده بود که بنده دیگر وام را تمدید نکرده و بانک با زدن آگهی مزایده خود ساختمان را برداشته و نصف ساختمان را طبق آنچه در نامه ثبت اسناد آمده برداشته . حالا اظهارنامه آمده که وام را تعیین تکلیف کنید . این در حالی است که سند ملک همچنان به نام من است و سازنده که می بایست بعد از پیشرفت ۵۰ درصدی نصف آن را به نام خود می کرده این کار را نکرده و خانه هم به دلیل مشکلات متعدد نمی تواند پایان کار داشته باشد . سوال من این است که اولا بانک می تواند ساختمانی که پایان کار ندارد را برای خودش سند بزند و بفروشد .آیا بانک می تواند برای ساختمان حکم تخلیه بگیرد؟ تکلیف واحدهای دیگر که با حکم دادگستری ساکن شده اند چیست (هیچ کدام از واحدها زیر بار نمی روند و می گویند ما واحد را بدون وام خریدیم). تکلیف ما چیست؟ با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
بله میتواند
ولیکن در این موارد بانک فقط نسبت به ملک بدهکار اقدام مینماید .

سلام اگر سند رهنی بانک زودتر از فروش واحدها تنظیم شده بانک حق چنین کاری دارد و به میزان طلبش در ملک سهیم می شود و می تواند از همه ملک خلع ید کند .