مبلغ اجرت المثل اضافه بر اجاره ی ماهیانه بعد از اتمام مدت قرارداد هست یا جایگزین اجاره؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۶۱ #68915881

با سلام
خانه ی کوچک ویلایی داریم که نزدیک به یک سال در اجاره مستاجر است. قرار داد اجاره در بنگاه املاک بسته شده است. مبلغ اجاره ماهیانه ۹۰۰ هزار تعیین شده و مبلغ اجرت المثل ۳۰ هزار تومان. مبلغ رهن هم پنج میلون تومان. متاسفانه مستاجر دو سه ماه نه اجاره می پردازد و نه بنای تخلیه ملک را دارد و ماه هایی هم که قبلا پرداخت کرده با تاخیر چند ماهه بوده. ریختن بخشی از گچ خانه را هم که به تازگی اطلاع داده، بدهکار است که من دارم تو خونه ای زندگی می کنم که گچش ریخته. در اجاره نامه به صورت دست نویس اضافه شده که رعایت شئونات اسلامی و عدم آزار همسایگان توسط مستاجر باید رعایت شود. به دلایل زیر از مستاجر شاکی هستیم و تمایل به تخلیه ملک داریم:
۱- مستاجر بدون اطلاع، در ملک اقدام به نگهدای سگ کرده آن هم سگی که تا چند خانه اطراف صدای سگ باعث آزار آنان شده که گویا با شکایت همسایگان، پلیس سگ یا سگ ها را از ملک جمع آوری کرده.
۲- مستاجر به بهانه های مختلف از پرداخت اجاره سر باز زده و ماه هایی که واریز شده با تاخیر چند ماهه بوده که البته جای تعجب است که مستاجر هزینه های نگهداری از سگ را داشته ولی پولی برای پرداخت اجاره بها را نداشته است.
۳- ملک بر طبق قرار داد به دو نفر اعضا خانواده اجاره داده شده است اما همسایه ها خبر از تردد افراد متعدد در ملک می دهند. (طبق گفته ی همسایه ها رفت آمد ها مشکوک است و باعث آزار آنان شده که به دلیل عدم توان اثبات این شک صرفا نسبت به کلیت ترددهای متعدد شاکی هستیم)
۴- مستاجر در هنگام عقد قرارداد خود را فرهنگی معرفی کرده اما کارت شناسایی یا حکمی نشان نداده. در تماس های من با اصرار به اعلام شغلش می گوید شغلش به ما ربطی ندارد. در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶،۱۳۶۲،۱۳۷۶ با اصلاحات و الحاقات ماده ۱۱ آمده که باید در دفتر ثبت اسناد رسمی شغل موجر و مستاجر مشخص باشه. نمی دونم این قانون تغییر کرده یا نه و در ضمن ما قرار داد رو در بنگاه معاملات املاک بستیم نه دفتر اسناد.
حالا چند سوال با توجه به موارد بالا دارم:
۱- مبلغ اجرت المثل اضافه بر اجاره ی ماهیانه بعد از اتمام مدت قرارداد هست یا جایگزین اجاره؟
۲- مستاجر می تونه شغل خودش رو اعلام نکنه؟
۳- استشهاد محلی برای ترددهای متعدد به داخل خانه باید به چه صورتی انجام بشه که دادگاه بپذیره؟ خودم می تونم استشهاد رو بنویسم و همسایه ها امضا کنن یا باید از مرجع خاصی درخواست کنم استشهاد جمع کنن.
۴- هزینه های قضایی برای شکایت برای تخلیه ملک چقدره؟
۵- با توجه به شرایط کرونا با وجود علل بالا می تونم حکم تخلیه رو بگیرم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید اقامه دعوی کنید برای عدم پرداخت اجاره بهاء
با توجه به شرایط کر و نا با وجود علل بالا می توانید حکم تخلیه را بگیرید از شورای حل اختلاف
اجرت ا ل مثل بعد از اتمام مدت قرارداد محاسبه می شود

اجرت المثل بعد از اتمام مدت قرارداد می باشد و در صورتی که مستاجر به تعهدات خود عمل ننماید می توانید علیه ایشان اقامه دعوی کنید

با سلام
چنانچه مستاجر طبق توافق و شروط قید شده در متن قرارداد اجاره به تعهدات خود عمل ننموده باشد و نیز به جهت تاخیر یا عدم پرداخت اجاره بهاء نماید موجر حق اقامه دعوی مبنی بر تخلیه ملک را خواهد داشت .
میتوانید ابتداعا با ارسال اظهارنامه ایشان را به دلیل عدم پرداخت اجاره بهاء و عدم ایفای تعهداتش ملزم به تخلیه ملک نمایید

سلام
اجرت المثل بعد از اتمام قراداد اجاره و بدل مبلغ اجاره بهاء محاسبه میگردد. تخلیه فوری ملک صادر میشود و علام نکردن شغل تاثیری در موضوع شما ندارد .

با سلام
بعد از اتمام قرارداداگر مستاجر تخلیه نکرد می توانید برای هر روز تاخیرمطالبه کنید