آیا حکم حبس قابل بخشش است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۵۹ #68234625

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما اساتید محترم
دو نفر به جرم ضرب و جرح عمدی به وسیله ی قمه در دادگاه محکوم شدند به پرداخت دیه و سه ماه و یک روز تحمل حبس.سوال من از شما عزیزان این است:
۱_ایا امکان بخشیده شدن انها وجود دارد یا ممکن است مجازات دیگر را جایگزین کنند؟در صورتی که شاکی رضایت ندهد
۲_ایا ممکن است با اعتراض شاکی به اشهد مجازات برسند؟
۳_اگر شاکی رضایت بده ممکن هست بخشیده شوند؟
خیلی ممنون از شما عزیزان آرزوی سلامتی دارم برای همتون.

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱_ایا امکان بخشیده شدن انها وجود دارد یا ممکن است مجازات دیگر را جایگزین کنند؟در صورتی که شاکی رضایت ندهد؟
دیه حق شاکی خصوصی است و قابل گذشت نیست مگر توسط شاکی.
در خصوص ۹۱ روز حبس طبق تبصره ماده ۶ قانون کاهش مجازات حبس مجازات کمتر از ۹۱ روز باید به مجازات جایگزین مربوط تبدیل شود. لذا قاضی اجرای احکام کیفری میبایست پرونده را جهت اعمال قانون جدید به دادگاه صادر کننده رای قطعی ارسال نماید . مجازات جایگزین حبس کمتر ۹۱ روز ،پرداخت جزای نقدی است که دادگاه طبق بند ب ماده ۸۶ قانون مجازات اسلامی میزان آن را از ۹۰۰ هزار تومان تا ۱میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین خواهد کرد.

۲_ایا ممکن است با اعتراض شاکی به اشهد مجازات برسند؟
پاسخ: به ندرت مشاهده شده که دادگاه تجدید نظر حکم بدوی را تشدید نموده باشد.مگراینکه حکم دادگاه بدوی اشتباه باشد.

۳_اگر شاکی رضایت بده ممکن هست بخشیده شوند؟
پاسخ : با توجه به قابل گذشت بودن موضوع ، بله

با رضایت شکات و تقاضای تخفیف از سوی شما قاضی می تواند تخفیف مجازات را اعمال نماید یا تبدیل به مجازات از نوع دیگر نماید

درود
رضایت شاکی موجبات تخفیف را فراهم می کند. دادگاه نجدید نظر حق تشدید مجازات را ندارد مگر حکم به کمتر از حداقل قانونی صادر شده باشد که فقط تا حداقل می تواند حکم دهد.

باسلام
بدون رضایت شاکی امکان مجازات جایگزین حبس وجود ندارد
امکان افزایش مجازات بیش از حداقل قانونی در صورت اعتراض حتی توسط قاضی هم وجود ندارد.
ضرب و جرح عمدی با قمه از جمله جرائم غیر قابل گذشت است و با گذشت شاکی خصوصی همچنان جنبه ی عمومی جرم پابرجاست.
تا قبل از قطعیت، رضایت اخذ شود می تواند از تخفیفات لازم در قانون برخوردار شد.

سلام
در صورت رضایت شاکی اگر جنبه ی عمومی جرم نداشته باشند بخشیده میشوند
اگر جنبه عمومی جرم داشته باشد با رضایت شاکی تخفیف میخورد اما بیشتر نمیشود

درصورت اخذ رضایت شکات قاضی می تواند حکم حبس شما را تبدیل و یا تخفیف ویا تبدیل به مجازات دیگر نماید

با درود
اگر رای قطعی نشده است می‌توان با اخذ رضایت شکات،تقاضای تخفیف و اعمال جزای نقدی بجای حبس نمود.
دست قاضی در این زمینه باز است.