آیا کلاهبرداری با مبلغ ۲۶ میلیون تومان از جرائم قابل گذشت است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۲ #67809372

سلام و درود خدمت شما

شخصی از سه نفر با اتهام کلاهبرداری شکایت کرد و متهم اصلی پرونده چون خارج از ایران بود توسط پلیس بین‌الملل چند ماه تحت تعقیب بود اما نتوانستند دستگیرش کنند دادسرای تهران از من به عنوان متهم در دسترس استفاده کرد و متاسفانه در دادگاه بدوی بابت کلاهبرداری به پرداخت ۲۶ میلیون تومان به شاکی و جزای نقدی معادل ۲۶ میلیون تومان و سه سال حبس تعزیری محکوم شدم در دادخواست تجدیدنظرخواهی سه سال حبس به یک سال تقلیل پیدا کرد و پرداخت ۲۶ میلیون تومان به شاکی و جزای نقدی معادل ۲۶ میلیون تومان چند روز قبل رضایت شاکی خصوصی رو گرفتم قاضی اجرای احکام کیفری دادسرای تهران بهم گفت مهم این بود که رضایت شاکی خصوصی رو گرفتید

فرم درخواست تخفیف مجازات طبق « مصوبه جدید مجلس » رو پر کردم و قاضی اجرای احکام دادسرا بهم گفت پرونده به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال میشه تا قاضی تصمیم گیری کنه

وارد سامانه ثنا قوه قضائیه شدم نوشته شده « قرار موقوفی اجرا صادر شد »

اما نکته مهمی که وجود داره یک سال حبس + جزای نقدی معادل ۲۶ میلیون تومان در پرونده باقی مونده

سوال : آیا طبق مصوبه جدید مجلس مبنی بر کاهش مجازات‌های تعزیری و با رضایت کتبی شاکی در اجرای احکام کیفری دادسرای تهران ، کلاهبرداری با مبلغ ۲۶ میلیون تومان از جرائم قابل گذشت است و مجازات‌ نقدی و یک سال حبس بخشیده می‌شود؟

سابقه کیفری ندارم
شاکی خصوصی دیگری هم ندارم

تاریخ صدور حکم قطعی ۱۳۹۹/۰۲/۰۷

تاریخ مصوبه جدید مجلس ۱۳۹۹/۰۲/۲۳

تاریخ قرار موقوفی اجرا ۱۳۹۹/۰۴/۱۷

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

۱. با توجه به ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری که ناظر بر ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی هست جرم کلاهبرداری تا سقف ۱۰۰۰۰۰۰۰۰تومان جزء جرائم قابل گذشت میباشد

۲. در پرونده مطروحه با توجه به قرار موقوفی تعقیب در دادگاه بدوی بعد از صدور حکم مشخص است که موضوع مشمول قانون جدید قرار گرفته

۳. با صدور قرار موقوفی تعقیب مجازاتهای فوق الذکر یعنی یک سال حبس و جزای نقدی در این پرونده متوقف شده و قابل اجرا نمی باشد

از جمله جرایم غیر قابل گذشت است اما رضایت شاکی همانکونه که فرمودید موجبات تخفیف را در پی دارد