همسر پدرمان دادخواست مهریه و اجرت المثل نموده، چگونه میتوانیم اثبات کنیم که استحقاق دریافت را ندارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۵ #67066549

پدرم ازدواج دوم داشته، و اکنون فوت نموده، همسرش به دادگاه بابت اجرت المثل و مهریه درخواست داده، ایشون از خانواده فقیری بود که سواد ندارد و از کارگری به یک زندگی مرفه رسید (مجردی در خانه ها کار میکرد) بعد از فوت پدر متوجه شدیم، علاوه بر نفقه ( لباس ، مسکن ، درمان ، خوراک ، مسافرت ، تفریح ) پدر هر ماه مبلغی معادل دو میلیون تومان به حساب این خانوم می‌ریخته و اکنون معادل دویست میلیون پول در حساب ایشان است، البته پدرم بعد از فوت مادر با این زن ازدواج کرد و به خانه آورد، ایشان بسیار ما را آزرد و ما برای رهایی از جو بد خانه، تن به ازدواج های ناموفق دادیم، پدر منزلی نهصد میلیونی داشت که به نام دو دخترش از این زن کرده و ما هیچ سهمی نداریم تنها ارث پدر یک باغ کوچک ششصد متری در بابل است که این قصد دارد هر جور شده صاحب آن شود، حتی گفت این باغ را به نام من بزنید وگرنه قانونی میگیرمش.
با توجه به اینکه پدر فوت نمود و ایشان با نیت سوء، اقدام به طرح درخواست اجرت المثل و نفقه و مهریه کرده است و اینکه کارهای منزل در ایران جز عرف بین همسران است و پدر من هیچگاه دستوری نمی‌داد، این خانوم با توجه به چه مدرکی می‌توانند ثابت کنند پدرم به ایشان دستور انجام امور را داده؟
و اینکه اون مبالغ واریزی هر ماهه را میتوانیم به عنوان دستمزد ماهیانه معرفی کنیم؟
ایشان نه شاغل است نه هیچ منبع در آمد دیگری جز پدر داشته است.
چگونه میتوانیم قاضی را راضی کنیم که حق ایشان فقط مهریه اش می‌باشد؟
لطفا راهنمایی کنید خیلی این موضوع به زندگی ما بستگی دارد پدر بیست سال حتی جهیزیه هم به ما نداد، حتی خرج تحصیلات دانشگاهی را هم نداد.
ما چه میتوانیم بکنیم من خودم بعد دیپلم شاغل شدم تا خرج خودم را در بیاورم و این که حتی ارث پدر هم به ما نرسید.
خیلی ناحقی و بی انصافی است

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تنها ارث پدری شما که یک باغ کوچک ششصد متری در بابل است ایشان نمی تواند صاحب آن شود،

این خانوم با اثبات اینکه این کارهارا تبرعا انجام نمی داده، می‌توانند ثابت کنند اجرت المثل می خواهد

متاسفانه نمیتوانیدقاضی را راضی کنید که حق ایشان فقط مهریه اش می‌باشد

ارث پدر در هر صورت به شما می رسد نگران نباشید

اگر از اموال ودارایی ها پدرتان قانونا بنام ایشان ثبتی ویا تصرف مالکانه داشته علاوه بر مهریه حتی سهم ارث بهمقدار ۱.۲ از ۱.۸ می برد ولی راجع به اجرت المثل اگر وی ادله مثبت کننده دارد مث شهود ویا هر نوشته از پدرتان ویا....که کارهای که کرده با اجرت بود می تواند در غیر اینصورت بعید است دادگاه بدون دلیلی که خلاف ان ثابت نشده به نفع وی حکم بدهد

سلام
زوجه در هر حال نسبت به مهریه دارای حق است.
در خصوص اجره المثل ایام زوجیت نیز منعب برای مطالبه آن بعد از فوت زوج وجود ندارد
منتها زوجه باید سه موضوع را اثبات کند:
۱. اینکه اعمالی را انجام داده که عرفا وظیفه او نبوده
۲. این اعمال را به دستور زوج انجام داده است
۳. قصد تبرع نداشته است
که در این میان اثبات گزینه دوم از اهمیت بیشتری برخوردار است که در فرض موجود با توجه به فوت زوج کمی دشوار میباشد.

در جهت دفاع از دعوای اجرت المثل ایام زوجیت باید همان دفاعیاتی که در متن مطرح فرمودید را عنوان کنید و تصمیم با قاضی است و در صورت صدور قرار کارشناسی جهت تعیین اجرت همسر، دیگر رای بر محکومیت و توقیف باغچه بابت این طلب را نیز مسلم بدانید، هر دفاعی دارید در جلسه اول دادرسی و با تمام قوا وارد عمل شوید، موفق باشید.