آیا با چند سال عبور کردن حقی برای اون ایجاد شده؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۳۰ #65487470

سلام
پدرم صاحب زمین کشاورزی تو روستاست که قبلا در آن کشاورزی و دامداری میکرد همسایه شان حدود پانزده سال پیش اقدام ساخت خانه در مجاورت زمینشان کرده و اقدام به عبور و مرور با خودرو از داخل زمین پدرم میکرد پدرم هم بعد از کلی سرو صدا با وساطت اهالی بیخیال کشت زمین شد و فقط دامداری میکرد ولی سال گذشته با کمال ناباوری همون همسایه از دست پدرم بخاطر نگهداری دام در نزدیکی خانه اش شکایت کرد و رای به نفع اونا صادر شد حالا ما دور زمین را فنس کشیدیم و میخوایم درخت کاری کنیم حالا همسایه مان تهدید کرده که به خاطر این که راهشو بستیم شکایت میکنه اون همچین حقی داره یا خیر

مشاوره حقوقی ملکی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود انتقال حق اذن حقی ایجاد نمی‌کند

زمان استفاده، ایجاد مالکیت نمی کند . هر ملکی نیازمند ممر می باشد . به قراردادها مراجعه شود محل عبور و مرور هر ملک در مدارک قدیمی مشخص می شود . البته در املاکی که از یکدیگر جدا شده اند نحوه ای برای تعیین ممر وجود دارد .

اگر از قبل حق ارتفاق در این زمین وجود داشته قابل پس گرفتن نمی باشد ولی اگر پدر اذن داده باشد قابل رجوع است

در صورتیکه در سند حق عبور ذگر گردیده نمی توان مانع عبور مرور شد درهرحال بهتر نظر کارشناس اخذ گردد

عبور اگر با اذن باشد حق ایجاد میشود

درود بر شما، چنانچه اذن توسط پدر شما به ایشان داده شده، قابل رجوع است، لکن اگر سابقا برای ملک ایشان از زمین شما حق عبوری وجود داشته، حسب حق ارتفاق، ابوی شما نمی‌توانند مانع عبور ایشان شوند. البته نظر نهایی مستلزم بررسی کارشناس خواهد بود.

درود
اطهار نظر دقیق در این باره نیاز به کارشناسی دارد . لیکن در فرض مطروحه اگر حق ارتفاق صرفا به جهت اذن مالک به وجود امده باشد و نه به جهت موقعیت طبیعی ملک یا قرارداد ، مالک هر وقت که بخواهد میتواند اذن خود را پس بگیرد و اجازه عبور و ارتفاق به دیگری ندهد.