اعتراض کردم که ایشون حق واخواهی ندارد چون در جلسات رسیدگی حضور داشته ولی قاضی قبول نمیکند، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵۳۶ #63852302

با سلام
من پرونده ایی در سال ۹۲ داشتم (ملکی) دادگاه بدوی شکایت را وارد ندانست با توجه به اظهارات خوانده و من در تجدید نظر اعتراض کردم دادگاه تجدید نظر رای بر حقانیت من داد و پرونده را مجددا به شعبه رسیدگی کننده ارسال و ارجاع داد شعبه رسیدگی کننده رای صادر کرد مبنی بر تحویل ملک. در متن حکم ذکر شده رای غیابی. ( خوانده در جلسات دادگاه دفاع کرده ) بنده اجراییه حکم گرفتم و در لحظه آخر در خواست واخواهی از طرف خوانده شد. من اعتراض کردم که ایشون حق واخواهی ندلرد چون در جلسات رسیدگی حضور داشته ولی قاضی قبول نمیکنه و میگه ملاک جلسه اول هستش که ایشون نبوده!!!
اکر امکان داره راهنمایی بفرمایید. ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اظهار نظر دقیق مستلزم بررسی مدارک و مستندات شماست.

اظهارنظر نیاز به بررسی آرا صادره دارد.

با درود بستگی به آرا صادره دارد

ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی

حکم دادگاه حضوری است مگر اینکه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و به طورکتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی نشده باشد.

سلام
چنانچه خوانده :
در هیچ یک از جلسات دادگاه چه جلسه اول یا جلسات بعد حضور نداشته باشد
و وکیل هم معرفی نکرده باشد
و اخطاریه وی هم ابلاغ واقعی نشده باشد
و لایحه دفاعیه هم نداده نشده باشد
رای دادگاه غیابی خواهد بود و در غیر این صورت رای حضوری است بنابراین چنانچه هر یک از موارد فوق الذکر اتفاق بیفتد دیگر رای غیابی مصداق ندارد با این حال باید پرونده را ملاحظه کرد تا بتوان به طور دقیق در این مورد اظهار نظر نمود

باسلام.برابر ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی، حکمی غیابی محسوب میشود که خوانده یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی نشده باشد.بنابراین اگر خوانده حتی در یک جلسه حضور داشته باشد،حکم صادره حضوری است و قابل واخواهی نیست.لذا باید رای اصلاحی صادر و حکم حضوری قلمداد گردد.البته برای رسیدگی به تخلفات قضات میتوان به دادگاه انتظامی قضات موضوع را مستندا اطلاع داد.

با سلام
نیازمند بررسی دادنامه های صادره می باشیم تا بتوان راهنمایی های قانونی نمائیم