آیا طبقه اول ساختمان می تواند از حیاط که جز مشاعات است استفاده شخصی کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۱ #62950945

باسلام در یک آپارتمان ۱۰ واحدی جدیدا ساکن شده ام که هر طبقه ۲ واحد و طبقه اول تک واحدی است و حیاط که جزو مشاعات است ولی واحد همکف حیاط را برای خودش مجزا کرده و استفاده شخصی می کند ،‌دیشب در جلسه ای که با حضور اکثریت مالکین تشکیل گردید همه معترض بودند ،‌لذا قرار شد یک متنی را آماده کنیم و همه مالکین امضا کنند و به مالک واحد همکف اعلام کنیم میخواستم سوال کنم درآن متن چه چیزی را قید نماییم که بعدا در صورت استنکاف در دادگاه قابل دفاع و ارائه باشد.

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به موجب اظهارنامه رسمی ازطریق مدیر ساختمان باید به ایشان ابلاغ گردد که حیاط جزو مشاعات بوده و ایشان نمیتواند به تنهایی در ان تصرف نماید

بایستی به ایشان اخطار قانونی بدهید که حیاط جزو مشاعات ساختمان است که ایشان بصورت استفاده انحصاری خودشان آنرا تصرف نموده است و حق استفاده دیگر ساکنین را سلب نموده است در صورت رفع موانع تصرف در مراجع قضائی از ایشان شکایت میکنید . این متن از طریق اظهارنامه ارسال شود .

با سلام ووقت بخیر
حیاط مشترک آپارتمان نیز در گروه مشاعات ساختمان قرارمی گیرد و تمامی ساکنین و مالکین آپارتمان حق استفاده از آن را دارند.
اگر حیاط در قسمتی قرار گرفته که سایر ساکنین به آن دسترسی مستقیم ندارند (برای مثال تنها طبقه همکف به حیاط دسترسی داشته باشد) و در سند تک برگ نیز درج شده که سایرین هم حق استفاده از حیاط را دارند ، جزو مشاعات ساختمان محسوب می شود. و واحدی که به حیاط دسترسی دارد، حق هیچ گونه ادعا و تصرف شخصی اعم از تعمیرات، تغییرات و ساخت و ساز را، مگر با رضایت تمامی ساکنین آپارتمان ندارد. و در این حالت هزینه تعمیرات و تغییرات تنها با خود مالک میباشد. استناد شود به قانون آپارتمان ها /

متن فوق باید حاوی شهادت ساکنین مبنی بر تصرف ساکن طبقه همکف از حیاط مشاعی باشد به این شکل که کلیه امضاء کنندگان ذیل استشهادیه شهادت دهند که شخص مذکور از تاریخ ...... بدون رضایت سایر ساکنین از حیاط استفاده شخصی کرده و علی رغم اطلاع رسانی به ایشان رفع مزاحمت یا تصرف نشده است سپس با این استشهاد باید اقامه دعوا نمایید.