چگونگی اثبات اعسار در سفته را بیان بفرمایید؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۹۵۱ #61581559

یکی از آشنایان ما مبلغ زیادی را بابت امانت سفته داده است. و طرف مربوطه سفته ها را به اجرا گذاشته است و حکم جلب گرفته است و آشنای ما را جلب کرده است ظاهرا حکم قطعی می باشد. غیر از یک ملک که قیمتش خیلی کمتر از مقدار سفته هاست مایملک دیگری هم به اسم ایشان نیست و ندارد. آیا می تواند تقاضای اعسار بدهد و اگر هیج مال و اموالی از ایشان کشف نشود ( که البته واقعا ندارد ) تا چه زمانی دادگاه ایشان را می تواند در زندان نگهدارد؟ ( با توجه به سن بالای ایشان و بیماری قلبی و وضعیت کرونا در زندان ) و چگونه میتواند اثبات کند که سفته ها امانی بوده است؟ و اگر خدای ناکرده در زندان برای ایشان اتفاقی بیفتد و بعدا ثابت شود که سفته ها امانی بوده، قابل شکایت هست؟

مشاوره حقوقی سفته
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ایشان می توانداز زندان دادخواست اعسار تقدیم نماید که درصورت قبولی آزاد خواهد شد

سلام با توجه به قطعیت حکم، در صورت اثبات پذیرش اعسار ایشان با استناد به شهادت شهود که وضعیت ایشان را گواهی دهند از زندان ازاد شده و مبلغ محکومیت تقسیط می شود.

سلام
ظاهرا ادعای عدم بدهکاری و امانی بودن سفته ها باید در مرحله رسیدگی و صدور حکم مطرح و مد نظر قرار گرفته باشد
راجع به اعسار ایشان باید دادخواست اعسار خود را به دادگاه صادر کننده حکم بدوی تقدیم و به شهادت شهود استناد و درخواست استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و بانک‌ها و شهرداری را بنمایند تا مشخص شود اموالی ندارند و نیز صورت اموال موجود خود را تقدیم نمایند تا دادگاه با تعیین وقت رسیدگی نماید
این رسیدگی طبق قانون باید خارج از نوبت انجام شود
و ایشان متعاقبا تقدیم دادخواست اعسار می‌توانند با معرفی کفیل یا وثیقه از زندان موقتا آزاد شوند

سلام اگر مالی به عنوان مستثنیات دین از وی توقیف گردیده است ابتدا باید رفع توقیف شود سپس دادخواست اعسار داده شود . اگر مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ اجرائیه گذشته باشد و دادخواست اعسار نداده باشد محکوم له میتواند با جلب وی را به زندان بفرستد که در اینصورت محکوم علیه با اعسار آزاد نمی شود و باید وثیقه بسپارد .

برای امانی بودن سفته باید مدرک و دلیل ارائه دهید و یا درصورت شهادت شهود از آن بهره بگیرید ایشان میتوانند دادخواست اعسار داده و باتوجه ب شرایط مالی ایشون با تقاضای اعسار ب احتمال بسیار زیاد موافقت و مبلغ بدهی ایشان نیز تقسیط خواهد شد

باید دادخواست اعسار داده شود در صورتی ک عدم تمکن مالی ثابت شود حکم ب تقسیط اعسار داده می شود.

درود بر شما، چنانچه اموالی از ایشان یافت و توقیف نشود، ایشان می‌توانند دادخواست اعسار داده تا با توجه به تمکن ایشان، پرداخت محکوم‌به تقسیط شود، در خصوص اثبات تضمینی بودن سفته نیز بعید است راه به جایی ببرند، چرا که اگر تضمینی بودن در سفته درج میشد، در دادگاه مشخص میشد.