آیا میشود پرونده را در اجرای احکام متوقف و درخواست بازبینی مجدد و صدور رای برائت برای نفر دوم گرفت؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۴۳ #60024647

سلام
من ۸ سال پیش محکوم به پرداخت ۴۰% دیه دو نفر از کارگران که در کارگاه بر اثر حادثه فوت شدند شدم. و با پذیرفته شدن اعسار هنوز در حال پرداخت اقساط دیه هستم شرح ماوقع بدین صورت بوده که یکی از کارگران علی رغم دستور سرپرست کارگاه وارد چاه شد و همان لحظه چاه ریزش کرده و وی مدفون شد نفر دوم از چاهی دیگر که در پایین به هم راه داشت جهت نجانت نفر اول وارد چاه شد که چاه دوم هم شروع به ریزش کرد و تا کمر نفر دوم در خاک فرو رفت سرپرست کارگاه بلافاصله قلاب بالابر را پایین داده و آن شخص دوم خود قلاب را به کمربند ایمنی خود متصل میکند و سرپرست کارگاه بالابر را روشن کردا تا او را بالا بکشند لیکن همان دم ماموران آتش نشانی سر رسیده و کابل بالابر را قیچی میکنند و اعلام میکنند بالابر موجب قطع نخاع او می شود و همه را از محل دور میکنند و بالاخره آنقدر چاه دوم ریزش میکند تا نفر دوم هم زیر خاک مدفون و فوت میکند .
حال با توجه به ماده ۴۷۳ ق م ا و ماده ۱۰ ق م ا :آیا میشود پرونده را در اجرای احکام متوقف و درخواست بازبینی مجدد و صدور رای برائت برای نفر دوم با توجه به ماده ۴۷۳ گرفت؟ یعنی چون مامور آتش نشانی با چیدن کابل مانع نجات نفر دوم شده دیه را بر گردن دولت انداخت؟

مشاوره حقوقی دیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر بدلیل اینکه اولا رای شما قطعی شده است و در ثانی بدلیل مسئولیت مدنی کارفرما در برابر کارگر شما مسئول هستید ولیکن میتوانید با دارا بودن دلایل و مدارک اعاده دادرسی نمایید تا موضوع بررسی شود .

درود بر شما
در کیس های مسئولیت مدنی دونظریه حاکم می باشد
اولی نظریه تقصیر
دومی نظریه خطر
نظریه اول درمواردی مانندمسئولیت مدنی حرفه ای پزشکان تنها در مواردی مصداق دارد که شخص در انجام امور قصور و بی احتیاطی و بی مبالاتی مرتکب شده باشد .بعبارتی دیگر باید تقصیر فرد در رابطه با فعل زیانبار و ورود خسارت اثبات گردد تا بتوان شخص را مسئول جبران خسارت معرفی کرد
نظریه دوم در مواردی مانند مسئولیت کارفرما دربرابرکارکنان مصداق دارد و نیازی به احراز تقصیر فرد ندارد .صرف ایجاد محیطی خطرناک که از وجود ان محیط منتفع میگردد،مسئولیت بر عهده فرد قرار دارد و به محض وقوع سانحه حتی با رعایت نظامات دولتی فرد مسئول جبران خسارت وارده است .
مورد شما در دسته دوم قرار دارد و تحت هر شرایطی شما مسئول جبران خسارت وارده می باشید .