اگر زن حق تحصیل داشته باشد شوهرش میتواند مانع تحصیل او شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۱۶ #59702

من دختری ۳۰ساله هستم که در سال پنجم عقدم با پسری که ۹سال بزرگتر است و فامیله و از ابتدا مادرش با توجه به فوت همسرش با اینکه فرزند ارشد نیست و تنها پسر هم نیست(پسر ارشد ازدواج کرده و مخارج شو شور من داده) مخالف ازدواجش بوده و با مشاوره واینها اومدن خواستگاری من و اون همون موقع بهم گفت که بزرگترین مانع ما مادرش است ضمن اینکه حدود ۸_۹ پسر دختر بالای سن ۳۵سال مجرد تو فامیل شون دارندو خلاصه که ما بخاطر اینکه پسر از خودش هیچ اراده تصمیم کیری نداره به مشکل برخوردیم.و با توجه به اینکه من همه راهها رو از واسطه کردن بزرگتر های خودم و اون و مشاوره و اینها رفتم و دو ساله که خونه شون نرفتم اما مرتب همدیگه رو در مغازه ایشون دیدیم ولی حاضر به روشن کردن تکلیف سرنوشت ازدواجمون نیست.و حاضر هم نشده طلاق بده البته قبلا همش تهدید به طلاق میکرده .من حق تحصیل و حق اشتغال در سند ازدواج م ثبت شده ولی بنابر عدم رضایت شوهر نرفتم.مهریه هم ۳۳۰ سکهو سه دانگ خونه که بعدا میخرهو ۷۰مثقال طلا است که البته یادم نی دقیق چون سند دست اوناست.و ایشون یه زکین به نام خودشون دارند ولی دو دانگ از مغازه و یک سهم از زمینی که بعد ازدواج خریدن به نام خواهر و خانوادشونه ضمن اینکه قبل ازدواج نگفته بودکه بنام خودش نی و الان چندین بار گفته که اسما بنامشه.حقوق شم خوبه و ۱۵سال رسمی استخدامه ولی در نفقه خست و منت داره.ضمن اینکه مادر و خواهرایی که تو خونه دارند خودشون حقوق جدا دارند و خونه و ماشین و احتیاجی به ایشون نیست اما ازش میکشن و میگه بعد چهارسال هیچ پس اندازی برای ازدواج ندارم.من چطور میتونم تکلیف مو روشن کنم؟
۱راهی جز گذاشتن مهریه به اجرا هست یعنی من میتونم برم دادگاه و بگم این اقا چهارسال منو میپیچونه و نتیجه داره؟
۲_مهریه مو بزارم اجرا چی میشه؟
۳_اگه برم دانشگاه ازاد تهران جنوب ایا میتونم مجبورش کنم شهریه مو بده؟چون حق تحصیل ثبت کردم

مشاوره حقوقی طلاق
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به دلیل اینکه مهریه دینی است که از طرف مرد باید به زنش پرداخت گردد لذا میتوانید برای مطالبه مهریه اقدام کنید لذا در صورتیکه حق تحصیل دارید نمیتوانند مانع تحصیل شما شوند و میتوانید نفقه خود را هم مطالبه کنید.