نحوه اقدام برای دریافت موت فرضی به چه صورت است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۳۹۰ #56269675

با سلام و عرض خسته نباشید به وکلای سایت
ببخشید سوالی داشتم پدر من ۷ سال است که مفقود است میخواستم برای گرفتن حکم موت فرضی او اقدام کنم اول باید به کدام نهاد بروم و چه اقداماتی انجام دهم و چقدر طول میکشد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
از طریق دفتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دادخواست تقاضای صدور حکم فوت فرضی نمایید

با سلام و احترام
اگر از پدر محترمتان هیچ گونه خبر و اطلاعی ندارید ،میتوانید به دادگاه عمومی واقع در محل زندگی ایشان (که ب اصطلاح اقامتگاه گفته میشود) مراجعه و ضمن اعلام مفقودی و یا غایب بودن ایشان،درخواست صدور موت فرضی و متعاقب آن تعیین و تکلیف اموال ایشان را نمایید.
پروسه ی زمانی برای رسیدگی به این پرونده و صدور حکم،حدودا ۱۴الی ۱۸ماه خواهد بود. موفق باشید

با سلام ووقت بخیر
صدور حکم موت فرضی در مورد کسی صادر می شود که مدت طولانی از غیبت او می گذرد و خبری از او در دسترس نیست و عرفا
چنین شخصی زنده فرض نمی شود.
ماده ۱۰۲۰ قانون مدنی :موارد ذیل از جمله مواردی محسوب است که عادتا شخص غایب زنده فرض نمی‌گردد: ۱. وقتی که ده سال تمام از تاریخ آخرین خبری که از حیات غایب رسیده است گذشته و در انقضاء مدت مزبور سن غایب از هفتاد و پنج سال گذشته باشد. ۲. وقتی که یک نفر به عنوانی از عناوین جزء قشون مسلح بوده و در زمان جنگ مفقود و سه سال تمام از تاریخ انعقاد صلح بگذرد بدون اینکه خبری از او برسد. هرگاه جنگ منتهی به انعقاد صلح نشده باشد مدت مزبور پنج سال از تاریخ ختم جنگ محسوب می‌شود. ۳. وقتی که یک نفر حین سفری دریایی در کشتی بوده که آن کشتی در آن مسافرت تلف شده است سه سال تمام از تاریخ تلف شدن کشتی گذشته باشد بدون اینکه از آن مسافر خبری برسد.
و دادگاه آخرین محل اقامتگاه شخصی که (موت فرضی ) شده است صالح به رسیدگی است .