آیا اون کشور تابعیت مجرم رو ابطال میکنه واخراجش میکنه؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۴۶۹ #55740967

سلام یه ایرانی از من و چند نفر دیگه ۲۰۰میلیون تومن کلاهبرداری کرده و چندتا جرم های دیگه ای هم مرتکب شده مثل جعل اسناد و حفاری غیرمجاز و خرید و فروش عتیقه و آثار باستانی و...البته به اگاهی و دادگاه گفتیم در دست بررسی هست چک و سفته هم ازش داریم اما رفته یه کشور خارجی نمیدونم کدوم کشور تابعیت اون کشور روگرفته وتابعیت ایرانیش رو ترک کرده اما دوتابعیتی نشده اگه ازش شکایت کنیم درایران و محکوم بشه غیابی و..ایران که مستردش نمیتونه بکنه اگه درست گفته باشم!میشه ایران به کشوری که مجرم تابعیتش رو گرفته بگه این شخص کلاهبرداره و مرتکب جرایم دیگه ای هم شده و مدارک و شواهد مبنی بر مجرم بودنش رو هم ارسال کنه برای کشوری که مجرم تابعیتش رو دریافت کرده آیا اون کشور تابعیت مجرم رو ابطال میکنه واخراجش میکنه از کشورش اگه مدارک وشواهدی که ایران فرستاده رو بررسی کنه ومتوجه بشه مجرمه؟ که مجبور بشه بیاد ایران تا پولمون رو پس بگیرم ومجازات بشه برای جرایم دیگش؟

مشاوره حقوقی بین‌ الملل
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام قرارداد استرداد میان دو کشور مطرح باشد، می توانید این درخواست را مطرح نمایید

اگر قرارداد استرداد میان دو کشور مطرح باشد، می توانید این درخواست را مطرح نمایید

با سلام. اگر کشور محل اقامتش مشخص شد و رابطه استرداد دو طرفه بین ان کشور و ایران وجود داشته باشد میتوان تقاضای استردادش را کرد

با سلام
بستگی به آن کشور دارد

با عرض ادب و احترام
پاسخ: بله چگونه:
به استحضار می رساند اگر فردی مرتکب جرمی شود که ماهیت جرم از لحاظ کشور مقصد هم ، جرم محسوب شود امکان محاکمه و استرداد آن می باشد.
سوال می پرسید ماهیت جرم چیست؟ خوب با دو مثال به مصداق عینی آن می پردازیم. اگر فردی به علت شرب خمر به شلاق در ایران محکوم شد و متهم به کشور آلمان گریخت . فرد متهم چون این ماهیت جرم شرب خمر در آلمان جرم محسوب نمی شود قابل پیگیری نمی باشد. اما اگر فردی مانند خوانده پرونده شما مرتکب جرم مالی مانند کلاهبرداری و غیره شد که به کشور آلمان یا هر کشوری گریخته باشد چون ماهیت جرم بین المللی است براحتی مورد تعقیب قضایی در کشور مبدا و مقصد خواهد شد که پرونده های متعددی هرساله اجرا گردیده و خواهان ها به نتیجه مطلوب رسیده اند.
با تشکر
دکتر حشمدار

سلام؛ بستگی به کشوری داردکه فرد موردنظر به آن فرار کرده دربعضی از کشورها هیچ کاری نمیشه کرداگر در مراجع قضایی ایران رسیدگی شود از طریق کنسولگریها و وزارت امور خارجه نیز میتوان استعلام کرده وسپس از طریق اینترپول اقدام لازم را انجام داد

با سلام ،با توضیحاتی که مرقوم نمودید ترک تابعیت آن میسر نخواهد بود