درصورت پرداخت جریمه ماده ۱۰۰شهرداری برای ملک موروثی، ایا بعدا می توانم سهم وراث از جریمه را طلب کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۲۷ #54696377

با سلام
پدر مرحوم بنده مالک یک آپارتمان مسکونی بودند که به دلیل تخلف در ساخت و ساز، محکوم به پرداخت جریمه ماده ۱۰۰ و یا تخریب اضافه بنا گردید، اما نسبت به رفع مشکل اقدام نکرد.
سرانجام شهرداری با ارسال نامه به ثبت احوال، سند ملک را بازداشت کرد. پس از فوت ایشان، برادران بنده در واحدهای مختلف آپارتمان استقرار یافته و از پرداخت سهم الارث بنده امتناع می کنند. بنده شکایتی تحت عنوان فروش ماترک طرح کردم اما به دلیل بازداشت بودن سند، دادگاه حکم به رد دعوی داد.
یکی از راه هایی که به ذهنم رسید این است که شخصا نسبت به تسویه حساب با شهرداری اقدام کنم و پس از فروش ملک، سهم سایر وراث از جریمه را طلب کنم.
با این حال، با توجه به اینکه رای ماده ۱۰۰ به صورت دوگانه صادر شده است (تخریب و یا پرداخت جریمه)، آیا وراث می توانند ادعا کنند که در صدد تخریب اضافه بنا بوده اند و نسبت به پرداخت سهم جریمه خود امتناع کنند؟
در نهایت، چه راه حلی به بنده پیشنهاد می کنید؟
با تشکر و سپاس فراوان

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
بله میتوانید این هزینه ها را از وراث به نسبت سهمشان مطالبه نمایید .

بهتر است درخواست انحصار وراثت کنید و با حکم دادگاه این میزان را پرداخت کنید وگرنه پرداخت شماتبرعی محسوب شده و نمی توانید این مبلغ را از سایر وراث مطالبه کنید