نحوه محاسبه سهم الارث زوجه چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۲۱۴ #54477922

همسر زوجه سال ۸۰ فوت کرده اموال غیر منقول که یه منزل ۲۰۰ متری هست ورثه قصد فروش رو دارند که به ده قسمت تقسیم شده دو دختر و چهار پسر و به هر کدام سند جداگانه ای داده شده سهم زوجه در سندش نوشته شده یک هشتم ثمن یه اعیانی.
آیا از قیمت ساختمان باید داده بشه یا زمین مثلا قیمت منزل یک میلیارد چطور سهم زوجه حساب میشه؟

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان را به ارث می‌برد و در صورتی که زوج، هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از همه اموال به ترتیب فوق است .

طبق قانون قدیم زوجه صرفا از قیمت اعیانی ملک ارث میبرد ولی در سال ۸۷ مصوب شد که زوجه از اموال منقول و همچنین قیمت اموال غیر منقول ارث ببرد ، لذا با توجه به اینکه در مورد ملک شما، تقسیم انجام نشده است، قانون جدید قابل اعمال است و زوجه میتواند نسبت به اصلاح سند اقدام نماید و ثمنیه قیمت عرصه و اعیان را در سند به خود اختصاص دهد

سلام
سهم الارث بر مبنای قانون زمان فوت بین وراث تقسیم می شود هر چند بعدا طبق قانون مصوب مجلس زوجه از قیمت عرصه و اعیان نیز ارث می برد ولی با توجه به فوت مرحوم در زمان قانون قبلی همان قانون اعمال می شود.

طبق ماده۹۴۶ـ مصوب ۱۳۸۷ زوج از تمام اموال زوجه ارث می‌برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می‌برد. طبق تبصره ماده مذکور مفاد این ماده در خصوص وراث متوفایی که قبل از تصویب آن فوت کرده ولی هنوز ترکه او تقسیم نشده‌است نیز لازم‌الاجرا است بنابراین زوجه از قیمت زمین هم ارث میبرد و تقسیم قبلی بدون رعایت سهم زوجه صحیح نیست.

سلام.سهم زوجه یک‌میلیارد تومن تقسیم بر ۸است ینی حدودا۱۲۵میلیون،هر پسر ۱۷۵میلیون و هر دختر ۸۷/۵میلیون تومان است

با سلام.
از آنجایی که زوجه از عرصه ارث نمیبرد باید از مبلغ فروش ملک سهم یک هشتم زوجه پرداخت شود.