هزینه انحصار وراثت و‌ مدت زمان روندی که باید طی بشه، چند ماه هستش؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۷,۵۳۸ #53379916

سلام خسته نباشید
پدر من حدود ۱۵ سال پیش فوت شدند
و اینکه سه برادر و دو خواهر و هم چنین مادرمون
میخواستم بعد از این همه مدت واسه انحصار وراثت اقدام کنیم میخواستم بدونم هزینه انحصار وراثت و‌ مدت زمان روندی که باید طی بشه چقد چند ماه هستش و اینکه میخواستم بدونم مالیات بر ارث چقدر چگونه محاسبه می شود اگر میشه خواهشا توضیح کاملی بدید ممنون میشم
بنده خودم یه پرس جو کردم گفتن پرونده انحصار وراثت شش ماه طول میکشه و هم چنین هزینش در حدود ۳میلیون هستش

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مراحل اخذ گواهی حصروراثت
قدم اول: تهیه فرم های مخصوص
به شورای حل اختلاف شهری بروید که آخرین اقامتگاه متوفی بوده است.
قدم دوم: تایید وراث به دفتر اسناد رسمی بروی
قدم سوم: مشخص نمودن مالیات متعلقه به اموال متوفی
باید تکلیف اموال و دارایی‌های فرد متوفی هم در این مرحله مشخص شود.
با داشتن گواهی انحصار وراثت می‌
باید به اداره دارایی مراجعه کنید تا تکلیف مالیات بر ارث مشخص شود. این مالیات براساس قوانینی مشخص محاسبه می‌شود
درصورتی که ارزش ماترک متوفی کمتر ازسه میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف بدون انتشار آگهی و دعوت از ورثه، در جلسه فوق‌العاده با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده، گواهی انحصار وراثت را صادر می‌کند. که در اینجا باید عرض کنم چنین گواهی حداکثر ظرف ۱۰روز کاری قابلیت صدور را دارد . ولی در صورتی که اموال متوفی بیشتر از ۳ میلیون تومان باشد که غالب موارد به این شکل است حداقل زمان لازم برای صدور چمین گواهی ۶۰ روز کاری می باشد زیرا در چنین مواردی حداقل ۳۲ روز از زمان نشر آگهی باید بگذرد
پرداخت مبلغ حدود ۱۳۰هزار تومان در دفتر خدمات الکترونیک قضایی که توسط دولت بعنوان هزینه دادرسی دریافت می شود.و هزینه های دیگر مثل وکیل و.....و بمدت ۲ تا ۶ماه زمان مراحل صدور زمان لازم است