با توجه به عدم همکاری داییها در انحصار وراثت و عدم تحویل گواهی فوت چگونه برای انحصار وراثت اقدام کنیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۴۴ #52948714

پدر بزرگ و مادر بزرگ مادری ام حدود ۱۵ سال پیش فوت نموده اند و داییهایم زمینهای کشاورزی بجا مانده از ایشان را با سواستفاده از عدم طلب ارث مادرم و خواهر هایش بین خود تقسیم نموده اند و داییهایم زمین‌ها را اخیرا قبل از انحصار وراثت بفروش رسانده اند. با این اوصاف:
۱.با توجه به عدم همکاری داییها در انحصار وراثت و عدم تحویل گواهی فوت چگونه برای انحصار وراثت اقدام کنیم و مدت زمان معمول آن تا حصول نتیجه چقدر است؟
۲.آیا میتوانیم اجرت المثل سالهای بعد از فوت پدر بزرگم را از داییها که زمین در ید آنها بوده بگیریم. مراحل اقدام آن چگونه است؟
۳.تکلیف خریداران زمین از داییها که قبل از انحصار وراثت بوده چه خواهد شد با در نظر گرفتن این موضوع که زمین خریداری شده با مقدار و محل مشخص هم اکنون در ید آنهاست. و شکایت علیه آنها تحت چه عنوانی و چگونه باید باشد؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام برای گرفتن گواهی فوت افراد ذینفع میتوانند به سامانه دریافت گواهی فوت یا ثبت احوال مراجعه نمایید و درخواست گواهی فوت نمایند.سپس با داشتن گواهی فوت و عقد نامه متوفی شناسنامه و کارت ملی ورثه و متوفی و استشهادیه دفتر اسناد رسمی اقدام به گرفتن گواهی حصر وراثت نمایید شما می توانید باداشتن مدرک زمین دادخواست خلع ید بدهید تا رفع تصرف شود و نیز میتوانید با دادن دادخواست جدا گانه اجرت المثل ایام تصرف رامطالبه نمایید. هم چنین فروختن ملک ورثه ای بدون اجازه وراث مصداق انتقال مال غیر و در حکم کلاهبرداری است.

با سلام؛ چون شما قائم مقام مادرتون هستید میتوانید از شورای حل اختلاف تقاضای گواهی انحصار وراثت نمایید. اجرت المثل زمانی که اموال در ید دایی هاتون بوده رو میتونید مطالبه کنید.