تعیین شرایط عقد در خصوص مهریه و نفقه و حضانت فرزند امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲,۶۹۳ #52878

آیا زوجه در هنگام عقد می تواند حقوق زیر را از زوج درخواست کرده و در عقدنامه ثبت کند؟
۱-حق طلاق
۲-حق حضانت فرزندان در صورتی که طلاق اتفاق بیفتد
۳-حق اینکه زوجه شاغل بماند(زوجه در حال حاضر که زمان قبل از عقد می باشد شاغل است)
۴-حق مسکن یعنی زوجه انتخاب کند محل زندگی کجا باشد
چگونه می توان ضمن عقد این حقوق را برای زوجه گرفت؟
با احترام

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود بجز حضانت سایرین بله

سمه تعالی : در مورد پرسش اول .چون الطلاق بالساق ید الرجال ) هرچه زوج امضا کندکه حق طلاق با زوجه باشد شرط باطل و قابل اجرا نیست . اما میتوان تنفیض یا تفویض وکالت از زوج در دفتر خانه اسناد رسمی مبنی بر شرایطی اخذ نمود که شوهر واکالت میدهد به زوجه که از جانب من وکیل است در صورت مثلا اعتیاد من به دادگاه مراجعه و از جانب من وکالتا تقاضای طلاق و قبول طلاق نماید بنابرین صرف نوشتن اینکه حق طلاق با زن باشد . بی معنی و قابل اجرا و رسیدگی نیست .
سوال دوم : حق حضانت . البته با این تفاوت که توافق بر چیزی شده که در زمان عقد وجود ندارد و علی ایحال مشخص نیست کی و چطوری بوجود آید که شرط باطلیست ، که دلایل زیادی دارد و از حوصله خارج است و اگر شرط شود شرط باطلیست .
ج سوال سوم : بله صحیح است و قابل قبول چون توافق بر مصلحت طرفین و قبول رضایت عینی داردو قانون هم صراحت دارد چون زوج با علم به اشتغال زوجه خواستگاری و عقد نموده و نمیتواند بعد از عقد مانع شود .
ج سوال ۴)بله صحیح است و دلایل برابر جواب سوم است و مضافا اینکه شآن و شخصیت زوجه بسیار موثر است . ۵-درمورد داوری وحل اختلافات نیز میتوانند توافق نمایند

با سلام.
هموطن عزیز بله زوجه میتواند این شروط را در سند قید نماید

همه موارد را میتوان به جز حضانت

با سلام.
دوست عزیز بله زوجه میتواند در قالب شروط ضمن عقد حق طلاق و حق اشتغال و حق مسکن را از زوج بگیرد.

با سلام بله قید شروط مذکور امکان پذیر است

بسمه تعالی : در مورد سوال اول جواب خیر است گرچه در عقدنامه نوشته شود ولی شرط باطل ، باطل است .چون الطلاق بالساق ید الرجال ) و هزار تا امضا بگیرید که حق طلاق با زوجه باشد شرط باطل و قابل اجرا نیست . اما میتوان تنفیض یا تفویض وکالت از زوج در دفتر خانه اسناد رسمی مبنی بر شرایطی اخذ نمود که شوهر واکالت میدهد به زوجه که از جانب من وکیل است در صورت مثلا اعتیاد من به دادگاه مراجعه و از جانب من وکالتا تقاضای طلاق و قبول طلاق نماید بنابرین صرف نوشتن اینکه حق طلاق با زن باشد . بی معنی و قابل اجرا و رسیدگی نیست .
سوال دوم : حق حضانت نیز مانند جواب فوق است . البته با این تفاوت که توافق بر چیزی شده که در زمان عقد وجود ندارد و علی ایحال مشخص نیست کی و چطوری بوجود آید که شرط باطلیست ، که دلایل زیادی دارد و از حوصله خارج است و اگر شرط شود شرط باطلیست .
ج سوال سوم : بله صحیح است و قابل قبول چون توافق بر مصلحت طرفین و قبول رضایت عینی داردو قانون هم صراحت دارد چون زوج با علم به اشتغال زوجه خواستگاری و عقد نموده و نمیتواند بعد از عقد مانع شود .
ج سوال ۴)بله صحیح است و دلایل برابر جواب سوم است و مضافا اینکه شآن و شخصیت زوجه بسیار موثر است . و قابل قبول برای محاکم . والله و اعلم . نظر دوستان اعلم است