چطور دسترسی به پرونده شرکت داشته باشم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۲۷ #52165420

۳ سال پیش با دو نفر از دوستان شرکتی تاسیس کردیم و هر کس بخشی از سهام به نامش شد. چند وقت پیش رفتم اداره ثبت شرکت ها که پرونده رو ببینم. اسمم رو که پرسیدن بعدش تو سیستم نگاه کرد گفت که شما از سهام دارها نیستین. گفتم اگه میشه پرونده رو ببینم گفت نمیشه باید نامه داشته باشی. گفتم آخه من سهامدار بودم. گفت برو با دستور قضایی بیا. به دوستام زنگ زدم اونا هم گفتن ما بی خبریم. اونا شهرستانن.
حالا من چطور دسترسی به پرونده داشته باشم؟
بعدش من باید چطور و کجا شکایت کنم؟
و از کی شکایت کنم که حداقل بتونم پرونده رو ببینم؟

مشاوره حقوقی شرکت ها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر سهامی به نام شما ثبت شده به سایت روزنامه رسمی مراجعه کرده و با جستجوی نام شرکت و مشخصات آن، آگهی تاسیس شرکت را پیدا کنید. نام شما بعنوان سهامدار در آگهی قید شده است.

بایستی از طریق ارائه آگهی به اداره ثبت شرکت ها اثبات کنید که از سهامداران هستید .

با مراجعه به سایت روزنامه رسمی اگهی تاسیس را مشاهده کنید ببنید که نام شما داخل شرکا هست با خیر

سلام دوست گرامی
ابتدا از سایت روزنامه رسمی آخرین تغییرات را نگاه کنید البته نقل و انتقال سهام یک امر داخلی است و نیازمند آگهی قانونی نیست طبق قانون تجارت سهامداران و شرکا می توانند از امور شرکت کسب اطلاع کنند پس چون این حق در قانون پذیرفته شده از دادگه می توانید این خواسته را برای کسب اطلاع از اوراق و دفاتر شرکت بنماید (چون تغییرات در شرکت سهامی باید در دفتر نقل وانتقال سهام ضبط شود) با آخرین روزنامه رسمی که شما جز شرکا هستید طرح دعوا نماید و اداره را ملزم کنید که پاسخ دهد

با سلام چنانچه از موسسین و یا سهامداراین شرکت باشید سوابق آن در آگهی های قانونی شرکت در سایت روزنامه رسمی قابل دسترسی است. چنانچه غیر قانونی شما را از شرکت خارج کرده باشند میتوانید نسبت به تخلفات منجر به خروج شکایات و دادخواست های مرتبط را علیه صاحبان سهام فعلی و سایر شرکا مطرح نمایید.