آیا جلب رضایت شاکی در پرونده مزاحمت تلفنی باعث صدور قرار منع تعقیب میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۳۸ #51666815

با سلام
بنده در یه پرونده مزاحمت تلفنی متهم شدم و توانستم با پا در میانی بزرگان محل رضایت شاکی را جلب کنم و پیوست پرونده کنم،حالا چند روز دیگه وقت رسیدگی در جلسه دادگاه هست آیا در صورت گذشت شاکی قاضی باز هم حبس صادر خواهد کرد یا جزای نقدی؟

مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

آیا در صورت گذشت شاکی قاضی باز هم حبس صادر خواهد کرد یا جزای نقدی؟
با توجه به صدر ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، اصل بر غیرقابل گذشت بودن جرایم است و جرایم قابل گذشت در ماده ۱۰۴ قانون فوق­الذکر احصاء شده است و جرم موضوع ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ از جمله آنها نیست و در نتیجه قابـل گذشت نیست، زیرا قانـونگذار که در مقام بیان جرایم قابل گذشت بوده، مع­الوصف جرم مزاحمت تلفنی را قابل گذشت ندانسته است.

لذا گذشت شاکی تنها می تواند موجب تخفیف شود والزامی برای قاضی ایجاد نمی کند هرچند قاضی می تواند قرار منع رسیدگی نیز صادر کند

با سلام وقت بخیر
مزاحمت تلفنی جز جرایم عمومی می باشد و درصورت گذشت شاکی هم منوط به مجازات می شود زیرا از لحاظ عمومی قابل پیگیری می باشد . و مجازات بستگی به نظر قاضی پرونده دارد .