تقاضای راهنمایی درخواست کارشناس برای قیمت گذاری ملک، را خواهانم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۴۱ #50967901

سلام علیکم
لطفا درخصوص درخواست کارشناس برای تعیین قیمت ملک راهنمایی فرمائید و موارد اعلامی از طرف کارشناس تا چه حد مورد تائید محاکم قضایی می باشد و حکم عدم مخالفت یکی از طرفین در خصوص نظریه کارشناس چگونه است؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این اختیار با دادگاه است و شما بایستی با طرح دعوی اقدام نمایید و اینکه فقط کارشناس قیمت گذاری نماید دلیل برای پذیرش سایرین نمی باشد

اعتبار نظر کارشناس با دادگاه است و در صورتی که نظر کارشناس با احوال معلوم و محقق یا اوضاع مطابقت نداشته باشد، دادگاه به نظر کارشناسی ترتیب اثر نخواهد داد و نظریه شماره ۷/۹۳۲ مورخ ۱۶ خرداد سال ۱۳۷۸ اداره حقوقی قوه قضاییه نیز مؤید همین موضوع است. بدین شرح که مقرر کرده است «نظر کارشناس یکی از ادله اثبات دعوی است مگر اینکه قاضی تشخیص دهد که منطبق با واقع نیست که آن موقع در صورت لزوم از کارشناسان دیگر استفاده خواهد کرد.
مستند به ماده ۲۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی که مقرر می‌دارد: «پس از صدور قرار کارشناسی و انتخاب کارشناس و ایداع دستمزد، دادگاه به کارشناس اخطار می‌کند که ظرف مهلت تعیین‌شده در قرار‌کارشناسی، نظر خود را تقدیم کند. وصول نظر کارشناس به‌ طرفین ابلاغ خواهد شد و طرفین می‌توانند ظرف یک‌ هفته از تاریخ ابلاغ، به ‌دفتر دادگاه ‌مراجعه کنند و با ملاحظه نظر کارشناس چنانچه مطلبی دارند، نفیا یا اثباتا به طور کتبی اظهار کنند. پس از انقضای مدت یادشده، دادگاه پرونده را ‌ملاحظه و در صورت آماده بودن، مبادرت به انشای رای می‌‌کند.»

دادگاه درصورت تشخیص ، موضوع رابه کارشناس رسمی دادگستری ارجاع میدهد و نظر کارشناس برای دادگاه معتبر است

با سلام چنانچه دو نفر نظر قطعی کارشناس رسمی را قاطع اختلاف خود معرفی و توافق نموده باشند دادگاه به این توافق و اظهار نظر کارشناسی ترتیب اثرداده و نسبت به آن حکم صادر خواهد کرد. و این حکم هم قطعی و غیر قابل تجدیدنظر است.

با سلام
ارجاع به کارشناسی از اختیارات دادگاه است.
ابتدا به یک کارشناس و در صورت اعتراض هریک از طرفین به هیات کارشناسی ارجاع میشه. قبول اعتراض و ... هم در اختیار قاضیه