آیا وکیل میتواند در اثبات پرداخت وسیله منزل از طرف زوج کمکی کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۱ #50653728

بنده با واریز مبلغ زیادی به حساب همسرم برای خرید جهیزیه به او کمک کردم، حال چگونه وکیل میتواند اثبات نماید بنده برای خرید وسایل منزل و جهیزیه که زوجه استرداد آن را از شورای حل اختلاف درخواست کرده و فاکتور به نام خود گرفته میتواند کمک کند؟
۲_ تعدادی از وسایل خریداری شده را در استرداد جهیزیه تحویل نداده ام، آیا شورا ادعای کارشناسی شده یا درخواست کارشناسی بنده را برای واریز وجوه جهت خرید وسایل می پذیرد؟
۳-آیا میتوانم وسایل را تحویل ندهم و منوط به پرداخت یا باز گرداندن وجوه واریزی خود نمایم؟
۴-اگر وسایل را فروخته باشم میتوانم قسطی مبلغ وسایل را که بالای ۲۰ میلیون میباشد، پرداخت کنم؟
۵- آیا در صورتی که وسایل را فروخته باشم زوجه میتواند شکایت کیفری کند؟
ضمنا هنوز طلاق اتفاق نیافتاده است.
ممنون از پاسختون

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . مطابق فرمایش جناب عباسی عزیز عمل نمایید .

۱. تنها فیش واریزی شما قرینه و اماره است باید از طرقی اثبات شود این مبالغ برای جهیزیه بوده و در نهایت امر می توانید مبالغ پرداختی را مسترد کنید
در واقع شما تنها می توانید اصل پول پرداختی را درخواست کنید
۳. بعد از اثبات این امر که شما پولی به ایشان داده اید می توانید تهاتر را درخواست کنید و به مقدار پول داده شده از وسایل برداید اما باید تهاتر قضایی صورت گیرد و دادگاه رضایت دهد
۴-در این صورت می توانید تقاضای اعسار از بازگرداندن دفعی اموال را مطرح کنید ودادخواست تقسیط دهید و یا همانطور که عرض شد تهاتر کنید در اینجا دیگر تهاتر قراردادی خواهد بودچون هردو طرف به همدیگر مال بدهکارند و می شود تهاتر قهری
۵- با توجه به اینکه اثبات کنید در نگهداری اموال امین بوده اید و عنصر معنوی فروش مال غیر در شما وجود نداشته می توانید از جهت معنوی خود را مبرا و تنها از نظر حقوقی مسئول پرداخت شوید

با احترام طبق لیست جهیزیه بایستی اقلام به همسرتان تحویل داده شود و در صورت تلف عین مثل یا قیمت آن داده شود. اگر مبالغ ثمن خرید جهیزیه توسط شما پرداخت شده بایستی مبالغ یاد شده را طی دادخواست مطالبه کنید

باسلام
درخصوص جهیزیه مطابق لیست سیاهه زوجه میتواند استرداد آنها را تقاضا کند
حال اگر بخشی از جهیزیه توسط شما خریداری شده باید با ارائه فاکتور یا شهود معتبر اثبات نمایید درصورت اثبات میتوانید آنها را پس ندهید
درغیراینصورت باید جهیزیه را پس بدهید