آیا بعدا فروشنده میتواند برای انتقال سند حضور پیدا نکند یا اذیت کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۸۵ #48610571

با سلام
بنده دو برگه سفته بابت تضمین انتقال سند منزل مسکونی از فروشنده دریافت کردم اما آنها را گم کرده ام و به دادسرا هم اعلام مفقودی کرده ام آیا بعدا فروشنده میتواند برای انتقال سند حضور پیدا نکند یا اذیت کند؟

مشاوره حقوقی سفته
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فرض مذکور دو حالت دارد که اول تنظیم سند در مبایعه نامه موکول به مسترد نمودن سفته ها باشد .
دوم : تنظیم سند بدون ذکر مورد اول در مبایعه نامه تنظیم گردیده باشد
هر دو مورد دارای بار قانونی و حقوقیست که هر کدام نهایتا چه قانونا و چه عرفا ختم به استرداد سفته ها میشود زیرا خواه ناخواه فروشنده سفته ها را از شماطلب میکند . لذا راهکار این مشکل نیز دو راه است :
الف) در صورت داشتن شماره سریال سفته ها میتوانید یک رسید ثبتی در دفترخانه تنظیم نمایید که عنوان آن میشه (ابطال اوراق بهادار ... سفته ) و اقرار آن میشود ابطال سفته ها با شماره فوق الذکر بعلت انجام تعهد صاحب سفته و عدم طلب دارنده سفته . و بدلیل مفقود شدن سفته ها شما تعهد میدهید در هر زمان و مکان که لازم باشد برای ابطال سفته ها در صورت کشف آنها اقدام نمایید و هیچ مسئولیتی متوجه صاحب سفته نیست .
دوم اینکه : شماره سفته ها را ندارید ،:: ابتدا به دادسرای محل مفقودی سفته ها رفته و با گزارش و شرخ مفقودی ابتدا اعلام مفقودی نمایید . دوم به اداره آگاهی و گزارش مفقودی را تحویل دهید سوم با تعهدی مبنی بر اینکه هیچ گونه طلبی از فروشنده به مقدار ارزش سفته ها ندارید وهر ادعایی در این باب از جانب شما به طرفیت صاحب سفته وجه قانونی ندارد و چنانچه سفته ها کشف گردد متعلق به صاحب سفته هاست و و هیچ ادعایی در مورد سفته ها نخواهید داشت .
خب با صف فوق و قبول ایشان مشکل شما مرتفع خواهد گشت

سلام
خیر تنظیم سند از الزامات فروش ملک است و باید انجام شود ولی شما در قبال سفته های مفقودی مسول هستید