فروش ملک ورثه ای بدون سند(دارای سند تعاونی ارتش) نیاز به گواهی پرداخت مالیات بر ارث دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۰۲۲ #47873970

سلام..سوال گویاست..این ملک دارای سند تعاونیست به نام شوهرم (متوفی) که از وراث اجازه فروش و انتقال دارم..چون باید برم تهران برای فروش آیا باید به دارایی سر بزنم و تکلیف مالیات بر ارثش رو مشخص کنم یا نه چون سند رسمی نداره ..لزومی نداره .. دفتر اسناد موقع انتقال به فروشنده مانع تراشی نمی کنه؟ ممنون

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به عدم سند رسمی مالیات تعلق نخواهد گرفت

اگر ملک موصوف سند رسمی ندارد و بصورت دفترچه ای در شرکت تعاونی است برای انتقال آن نیاز به پرداخت مالیات نمیباشد مشروط به آنکه تعاونی وکالت وراث را از شما بپذیرد ولی اگر عنوان کنند نامه قضائی بیاورید بایستی مالیات ارث نسبت به ملک را بپردازید .

سلام
جواب سوال رو خودتون دادید...منتها چون سوال شما چند فرض دارد و نیاز به توضیح بیشتری هست از نظر خودتون اینگونه است که سوال گویاست
خیر سوال کاملا مبهمه
چون معلوم نیست حصر وراثت کرده‌اید یا خیر؟
معلوم نیست تشکیل پرونده دارایی داده اید یاخیر؟
معلوم نیست قصد فروش به صورت تنظین سند رسمی دارید یاخیر؟
بااین حال تا زمانی که برای تنظیم سند به مراجع رسمی مراجعه نکنید نیازی به گواهی حصر وراثت و یا گواهی پرداخت مالیات ندارید اما چنان‌چه‌قصدتنظیم‌سند‌رسمی‌راداریدمشخصا‌میبایست‌مراحل‌قانونی آن‌را پیگیری‌کنید که یکی از مراحل اخذ مفاصاحساب داراییست
لذا چنان‌چه برای اخذ گواهی حصر وراثت پرونده دارایی تشکیل دادید و این ملک را جزء ماترک متوفی عنوان کردید میبایست فرم ۱۹مالیاتی که همان پرداخت مالیات بر ارث هست را دریافت کنید
ضمن اینکه بهتر است به خریدار اعلام کنید ملک در چه شرایطی به فروش میرسد تا دچار گرفتاری های بعدی نشوید