آیا مالک کانال می باشد و یافقط حق انتفاع دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۵۱ #45055979

با سلام، ۴۰ سال پیش یکی از اهالی روستا (حاج رحمان )جهت ابیاری اراضی خود و بقیه کشاورزان روستان موتورپمپ احداث و کانال اب را از طریق بعضا اراضی خود و بقیه را با کسب اجازه در اراضی دیگر کشاورزان از جمله زمین بنده احداث نموده و در این سالها لایروبی و رسیدگی به کانال به عهده شخص حاج رحمان می باشد.

۲- با توجه اینکه کانال از وسط زمینم عبور کرده اگر بنده بخواهم از زیر کانال که در زمینم احداث شده لوله آبی عبور دهم این اختیار را دارم
باتشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : با اخذ مجوز از مراجع ذیربط امکان پذیر خواهد بود

درود
درصورتی که باعث بروز اخلال در حق مجرای دیگر مالکان نشود بله امکان دارد

با سلام
اگر اقدام شما به دیگر استفاده کنندگان ضرری نرساند بله می توانید

با درود چنان‌چه به حق مجرا و حق ارتفاق آسیبی وارد نشود بله چنین اختیاری را دارید
البته موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

درود
درصورتی که به حق دیگران که از کانال منتفع میشوند خللی وارد نشود مانعی نیست

باسلام چنانچه موجب ومانع حق انتفاع سایرمالکین نشود اشکالی نداردامااگرمانع حق انتفاع شود این حق برای شماوجودنداردورضایت سایرمالکین ضروریست

باسلام.
شما در ملک خود هرگونه تصرفی که باعث آسیب و تضییع حقوق دیگران نمی شود را می توانید انجام دهید.
پس اگر این کار شما برای کانال آب مشکلی ایجاد نمی کند، می توانید آن را انجام بدهید.
حق شما برتری دارد زیرا شما مالک هستید و به سایرین اجازه عبور اب از زمین خود را دادید. اما خب اگر خسارتی به کانال وارد بشود شما مکلف به جبران هستید.