اگر وارثان بخشی از ارث خود را به احدی از وراث واگذار کنند بعد از گذشت ۱۰ سال امکان اخذ ملک واگذار شده وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۳۳ #42239967

چند خواهر بخشی از املاک ارثی خود را ۱۰ سال پیش به برادر خود واگذار کردند ولی امروز مفلس شده و دنبال اخذ ارثیه خود می باشند که به برادر خود داده اند؛ آیا این امکان وجود دارد در عین اینکه برادر نیز بخش عمده املاک را انتقال داده است.

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود خیر آنچه انتقال داده اند به هیچ عنوان

سلام
بستگی به نوع واگذاری دارد که از نظر حقوقی تحلیل شود کهآیا :
صلح است
یا هبه است
یا بیع است
اگر به عنوان صلح و بیع به برادرشانواگذار کرده باشند امکان استرداد آن وجود ندارد
اما اگر به عنوان هبه یعنی مجانی به برادرشان بخشیده باشند چنانچه اموال مذکور موجود باشد می‌توانند از هبه خود رجوع نمایند و آنرا پس بگیرند

بستگی به این موضوع دارد که به چه عنوانی واگذار نموده اند بطور مثال اگر به عنوان هبه واگذار نموده اند با توجه به اینکه زمین های مذکور انتقال داده شده است دیگر قابل استرداد نمی باشد ولی اگر صرفا اذن در انتفاع داده باشند قابلیت بازپسگیری وجود دارد.