آپارتمانی را پیش خرید کردم،و اکنون دیگر خریداران اقدام به تغییر ماهیت ملک نمودند، چگونه میتوانم مبایعه نامه را فسخ نمایم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۶ #41064600

سلام و عرض ادب
دو ماه گذشته، یک واحد تجاری به متراژ ۱۸ متر در شهرستان خریداری نمودم و این کار طی یک مبایعه نامه(قولنامه) معمولی در بنگاه املاک صورت پذیرفت، مبلغ ۱۱۰ میلیون نقدی و دو چک هم دادم به موعد تحویل و سند واحد تجاری. اکنون سازنده با من تماس گرفته و می گوید به درخواست مابقی خریداران واحدهای دیگر، ساختن ملک تجاری در آنجا توجیه ندارد و مابقی، درخواست تغییر ملک از تجاری به مسکونی نمودند،به من پیشنهاد کرده : یا بیا پولت را بگیر یا ملک تجاری در جای دیگر شهر.
حال مرا راهنمایی بفرمائید با توجه به تورم موجود و اینکه ارزش پول من کم شده و همچنین دیگر مایل نیستم از این شخص ملک بردارم، چه راه کار و عمل حقوقی برای ایشان انجام دهم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

تجاری یا مسکونی بودن ملک هیچ ارتباطی با قصد سازنده ندارد، اگر کاربری عرصه تجاری نباشد ایشان نمی تواند در آنجا مغازه بسازد. بنابر این اگر با آگاهی از اینکه کاربری ملک مسکونی است و ایشان به شما تجاری فروخته است مرتکب کلاهبرداری شده و موضوع قابل شکایت است.

در غیر از حالت فوق شما می توانید در موعد مقرر الزام ایشان به انجام تعهد قراردادی را بخواهید، همچنین اگر در قرارداد بابت تاخیر انجام تعهد خسارتی را پیشبینی کردید می توانید مطالبه کنید.