پدرم خانه را با دست نویس به مادر من واگذار کرده است، این دست نویس ها چقدر ارزش قانونی دارند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۷ #40992415

با عرض سلام... پدر مرحوم من در اسفند ماه خانه پدریش را که ده سهم مشاع از هیجده سهم آن مال خودش بوده است و مابقی آن که مال برادر و خواهرانش بوده ( از انها وکالت داشته ولی وکالت مربوط به زمانی میشده که هیچکدام از انها سند نداشته اند ) در بنگاهی به فروش رسانده است و مبلغ پنجاه میلیون تومان از یک میلیارد و هشت صد میلیون تومان را به عنوان بیعانه دریافت میکند ...البته در بنگاه طی میکند که اگر مابقی ناراضی باشند خانه را نمیفروشد ( در قولنامه این مورد ذکر نشده است ) .... بعد از چند روز پدر من پشیمان میشود و میخواهد در ازای پس دادن پول قولنامه باطل شود اما طرف مقابل قبول نمیکند .... الان مادر من از پدرم دست نویسی برای یک سال قبل از ماجرا دارد که در ازای گرفتن وام برای ایشان, پدرم خانه را به مادر من واگذار کرده است .. در محضر نیز برخی از کارهایش را انجام داده اند اما کارهای نهایی انرا انجام نداده اند....ولی استعلام محضر را دارد .... ۱.این دست نویس ها چقدر ارزش قانونی دارند ؟؟
۲. ایا با وکالت نامه ای که از برادر و خواهرانش در ان زمان داشته میتوانسته معامله را انجام دهد ؟؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود معتبر است و قابل ترتیب اثر

در این حالت اون سندی که بین پدر و مادرتان منعقد شده سند عادی می باشد و وکالتنامه هم اگر بلاعزل باشد قابل استناد است اما اگر کمتر از قیمت بازار خریده باشد به استناد خیار غبن امکان فسخ معامله وجود دارد

درسته استعلامها در دفتر خانه گرفته شده ولی چون به نام نزده به نتیجه نمی رسید و تعهدات طبق مفاد مبایعه نامه انجام میشود در غیر اینصورت میتواند معامله را بهم بزند و خسارت پرداخت کند و اینکه حدود اختیارات در وکالت مشخص میکند که میتوانسته انتقال بده یا خیر

جهت پاسخ روشن به سوال شما میبایست مفاد وکالتنامه و سایر مدارک شما مطالعه شود .ولی به نظر میرسد چون معامله ی قبلی به صورت قولنامه ی در بنگاه بوده بر قولنامه ی دستی پدر و مادرتان ارجعیت دارد مگر اینکه شما بتوانید با دلایل محکم ثابت نمایید که این ملک قبلا به مادرتان فروخته شده .اگر وکالتنامه ای که داشته راجع به همین ملک باشد و اجازه ی فروش ملک به ایشان داده شده است میتوانسته با همان اقدام کند .اگر پشیمان شدن پدرتان بعلت این بوده که ملک را ارزان فروخته میتوانید با خیار غبن انرا فسخ کنید .