آیا میشود درخواست دیه را از دولت کرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۸۷ #39792933

با سلام اگر در تصادف رانندگی یک نفر فوت کند ولی قاتل پیدا نشود میشه درخواست کرد که دیه را دلت پرداخت کند و تا چند سال بعد از تصادف میشه پیگیری کرد لطفا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی دیه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اگر قاتل پیدا نشود وفق ماده ی ۲۵۵ قانون مجازات اسلامی برخورد شده و دیه از بیت المال پرداخت خواهد شد

در این مورد میتوان گفت درصورتی که حادثه‌ای مانند تصادف اتفاق بیفتد که منجر به فوت غیرعمدی می‌شود و شخص متوفی شناسایی شود و اولیای دم نیز شناسایی شود ولی شخص متهم شناسایی نشود در اینجا دادیار رسیدگی می‌کند و درصورتی که مشخص شد که مقصر حادثه قابل شناسایی نیست؛
بنابراین از دادگاه درخواست می‌کند که طبق ماده ۲۵۵ ق.م.ا دیه از بیت المال پرداخت شود. در این صورت وقتی پرونده به اجرای احکام آمد وقت نظارت تعیین می‌شود و اولیای دم با ارسال اخطاریه به عنوان شاکی دعوت می‌شوند و همانند مدارکی که بیمه برای پرداخت دیه می‌خواهد صندوق بیت المال هم آنها را درخواست می‌کند و گواهی انحصار وراثت را هم درخواست می‌کند که به صندوق بیت‌المال معرفی می‌شوند در این صورت صندوق بیت‌المال، اولیای دم را به بیمه مرکزی معرفی می‌کند که بخش از دیه را بیمه مرکزی پرداخت می‌کند و بعد از آن اولیای دم باقیمانده دیه را از صندوق بیت‌المال دریافت می‌کنند

درصورتیکه مقصر حادثه شخص متوفی نباشد و قاتل فرار کند وامکان شناسایی و جود نداشته باشد امکانش هست تحت شرایط دوبت از بیت المال ویا صندوقی که به همین منظور وجود دارد پرداخت کردد

بله اگر شرایط مندرج درقانون راداشته باشد

بله مطابق قانون دراین شرایط ازبیت المال پرداخت میگردد

با سلام در این صورت و در این موارد که قاتل یا ضارب و یا در تصادفات راننده متواری معلوم و مشخص نباشد دیه و خسارات از بیت المال پرداخت خواهد شد .
«هرگاه در جنایت عمدی، به علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب ممکن نباشد با درخواست صاحب حق، دیه جنایت از اموال مرتکب پرداخت می‌شود و در صورتی که مرتکب مالی نداشته باشد در خصوص قتل عمد، ولی‌دم می‌تواند دیه را از عاقله بگیرد و در صورت نبودعاقله، یا عدم دسترسی به آنها یا عدم تمکن آنها، دیه از بیت‌المال پرداخت می‌شود و درغیر قتل، دیه بر بیت‌المال خواهد بود. چنانچه پس از اخذ دیه، دسترسی به مرتکب جنایت اعم از قتل یا غیرقتل، ممکن شود در صورتی که اخذ دیه به جهت گذشت از قصاص نباشد، حق قصاص حسب مورد برای ولی دم یا مجنی‌علیه محفوظ است، لکن باید قبل از قصاص، دیه گرفته شده را برگرداند.»

با سلام لازم به توضیح استتصادف اگر رخ بدهد و منجر به فوت غیرعمدی شود و شخص متوفی و اولیای دم نیز شناسایی شوند ولی شخص متهم شناسایی نشود، در این زمان دادیار رسیدگی می‌کند و درصورتی که مشخص شد که مقصر حادثه قابل شناسایی نیست بنابراین از دادگاه درخواست می‌کند که طبق ماده ۲۵۵ ق.م.ا دیه از بیت‌المال پرداخت شود. در این صورت وقتی پرونده به اجرای احکام آمد وقت نظارت تعیین می‌شود و اولیای دم با ارسال اخطاریه به عنوان شاکی دعوت می‌شوند و همانند مدارکی که بیمه برای پرداخت دیه می‌خواهد صندوق بیت‌المال هم آنها را درخواست می‌کند و گواهی انحصار وراثت را هم درخواست می‌کند که به صندوق بیت‌المال معرفی می‌شوند در این صورت صندوق بیت‌المال، اولیای دم را به بیمه مرکزی معرفی می‌کند که بخش از دیه را بیمه مرکزی پرداخت می‌کند و بعد از آن اولیای دم باقیمانده دیه را از صندوق بیت‌المال دریافت می‌کنند.