ایا از ارث یک فرد متوفی با وجود داشتن همسر و فرزند به خواهر و برادر نانتنی اش هم سهم میرسد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۴۳۷ #37547598

پدرم چند سال پیش فوت کردند و از وراثش پدر و مادر و همسر و دوفرزند پسرش در قید حیاتند

لازم به ذکر است پدر و مادرشان از ازدواج های بعدیشان هم دارای فرزندانی هستند

حال بعد از چند سال متوجه شده ایم که پدرم زمینی داشته است و این در حالی است که سند زمین هنوز بنام پدرم هست و در انحصار وراثت ذکر نشده است حالا سوال من این است اگر قبل از تقسیم این زمین و ثبتش پدر یا مادر پدرم فوت کنند سهم الارث انها از این زمین که هنوز ثبت نشده است به فرزندانشان ( خواهر و برادران ناتنی پدرم ) می رسد یا بین سایر وراث پدرم تقسیم می شود

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود و وقت بخیر، در زمان فوت متوفی اموال متعلق به آن جزو ترکه محسوب شده و به وراث وی میرسد و بدوا به وراث طبقه اول میرسد و حتی اگر وراث طبقه اول یک نفر باشد تماما به وی میرسد و اگر هیچ ورثه ای در طبقه اول نباشد به وراث طبقه دوم و اگر طبقه اول و دوم نباشد به طبقه سوم و وراث طبقه اول پدر مادر متوفی و فرزند یا فرزندان وی میباشند و اگر متوفی پدر و مادرش در زمان فوت زنده نباشند به فرزند یا فرزندان و اگر متوفی در زمان فوتش پدر و مادر و هیچکدام از فرزند و فرزندانش نباشند ( قبل از خودش ) فوت کرده باشند و نوه یا نوه هایی از فرزندانش باشند نوبت به نوه و یا نوه هایش میرسد و فراموش نکنید زوجین همیشه با تمامی طبقات از متوفی ارث خود را میبرند که داشتن یا نداشتن فرزند حتی از زن و شوی دیگر حسب مورد میزان سهم آنها را متغییر میسازد که سهم شوهر از ارث همسر خود اگر همسرش بچه حاصل از ازدواج خودش یا حاصل از شوهر قبلی خودش داشته باشد شوهر به میزان یک چهارم خواهد بود و اگر فرزندی حاصل از ازدواج خودش و یا دیگری نداشته باشد یک دوم از اموال منقول و غیر منقول سهم زوج یا شوهر میباشد و اگر زوج یا شوهر فوت کرده باشد اگر زوج یا شوهر فرزندی حاصل از ازدواج خودشان یا زن یا زوجه دائمی دیگر نداشته باشدسهم زن از تنها اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول به میزان یک چهارم و اگر فرزندی ماحصل ازدواج خودشان و یا زوجه دائمی دیگربرای زوج وجود داشته باشد تنها یک هشتم از اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول میباشد لازم به توضیح است که حتی اگر فرزند یا فرزندان متوفی قبلا فوت کرده باشند و حتی مجرد هم بوده و فوت کرده باشند سهم زن و شوی کسر میشود در مورد سؤال که برادر تنی و ناتنی ذکر شده بود اولا برادر تنی و ناتنی جزو طبقه دوم وراث مبباشند و برادر تنی و ناتنی اگر ناشی از یک پدر باشند به آنها ابوی میگویند و اگر ناشی از یک مائر باشند امی میگویند و حاصل از یک پدر و مادر باشند ابوینی که اگر با نبود هیچ ورثه ای از طبقه اول نوبت به ورثه طبقه دوم برسد برادر و خواهر ابوینی و امی با هم باشند هر دو دسته سهم الارث خود را با هم میبرند و اگر ابوینی نباشد ابوی و امی سهم الارث خود را میبرند ولی نکته مهم اینجاست که در صورت با هم بودن برادر و خواهر ابوینی و ابوی و امی تنها ابوی از ارث محروم میشود و ابوینی و امی ارث میبرند

با سلام
شرط وراثت زنده بودن در حین فوت هست طبق انحصار وراثت تقسیم ترکه صورت خواهد گرفت شما از طریق شورای حل اختلاف اقدام فرمایید

با سلام طبق گواهی حصروراثت ارث تقسیم میشود وبا وجود فرزند وپدرومادر کسی از دارائیهای متوفی ارث نمی برو شرط وراثت زنده بودن درحین فوت است و حمل در صورت زنده بدنیا آمدن که در آن صورت مانع از از ارث تمام یا بعضی از وراث دیگر است لذا ارث به وراثت که هنگام فوت متوفی زنده باشند با وجود وراث طبقه اول طبقات بعدی اثر نمی برند که دراین صورت کما فرض الله پدر ومادر یک سدس و زوج یک ربع زوجه یک ثمن که اینها به فرض ارث میبرند و مابقی بین آنهاکه به قرابت ارث میبرند تقسیم میشود فرزند پسر دوبرابر دختر ارث در مواردی که اختلافی بین وراث باشد پس از اخذ گواهی حصروراثت تقدیم دادخواست به دادگاه صالح قابل پیگیری است

سلام وقت بخیر
وراث متوفی اشخاصی هستند که در زمان فوت متوفی بوده اند لذا تا زمانیکه طبقه اول ارث وجود داشته باشد ارث به طبقات بعدی نمی رسد.