ماده قانونی که در آن استناد به قانون تخصصی و خاص را مقدم بر قانون عام بداند کدام است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۸۷ #37270628

واضح است که علت وضع قانون خاص و تخصصی ، عدم جامع و کافی بودن قانون عمومی است. برای مثال اگر برای موضوع پزشکی ، قانونگذار قانون تخصصی وضع کرده باشد، نمیتوان با استناد قانون عمومی حکمی در تناقض با قانون تخصصی صادر کرد. همینطور در مورد خودروسازی .

این تقدم قانون خاص و تخصصی بر قانون عمومی و کلی را چگونه باید بیان کرد؟

مشاوره حقوقی مطالعات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام موضوع فقهی می باشد.

درود
خاص مقدم عام موخر را تخصیص زده موضوعی فقهی است.

این مباحث علمی است و دراینجا امکان شرح وبحث نیست

در حقوق اصطلاحی هست بنام تخصیص که شرح آن اینجا ممکن نیست و در کتب اصولی دانشگاه می توانید بیابید و مطالعه کنید.

ماده ۷۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی