شرایط درخواست اجرت المثل قبل از طلاق به چه شکل است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴,۴۹۱ #35794666

با سلام و تشکر از زحمات شما.
از نظر قانونی چه زمانی زوجه می تواند درخواست اجرت المثل از طریق دادگاه بکند؟
با وجود اینکه زوج قصد طلاق ندارد،
آیا این عبارت از لحاظ حقوقی صحیح می باشد؟
که اجرت المثل و نحله در صورتی به زوجه تعلق می گیرد که (در عقدنامه) شرط تنصیف دارایی قید نشده باشد؟
و اگر قید شده زوجه مستحق به دریافت اجرت المثل نمی باشد.
با احترام

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورتیکه زوجه تمامی وظایف زناشویی خود را چه عام و جه خاص انجام داده باشد مستحق اجرات المثل ایام زناشویی خواهد بود و با تنظیم دادخواستی از طریق دفاتر خدمات قضایی قابل مطالبه است

ـ چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت‌المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید.

سلام
بله شما قادر به دریافت اجرت المثل میباشید و حق تنصیف دارایی تاثیری در این موضوع ندارد

با سلام
زوجه بعد از گذشت مدت قابل قبولی می تواند برای مطالبه اجرت المثل اقدام نماید و شرط تنضیف دارایی ارتباطی به اجرت المثل نداشته و در صورت امضاء شرط تنصیف دارایی باز هم اجرت المثل به زوجه تعلق خواهد گرفت.

سلام- اجرت المثل در صورتی به زوجه تعلق می گیرد که مدتی قابل قبول با زوج زندگی کرده باشد. در صورت تمکین زوجه ، اجرت المثل تعلق می گیرد. جهت درخواست اجرت امثل می توانید دادخواست اجرت امثل از طریق شورای حل اختلاف پیگیری نمائید/.