با توجه به تخلف سازنده ، آیا قرارداد مشارکت را میتوان فسخ نمود؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۵۱۰ #35321642

باسلام خدمت عزیزان وکلا
بنده برای ساخت یک زمین کارخانه،دو سال پیش با یک شخص حقیقی قرار داد مشارکت امضا نموده ام،سازنده طی یک وکالت کاری موظف به تغییر کاربری، اخذ پروانه ساخت و تمام مجوزات لازم، جهت ساخت واحد تجاری و مسکونی میباشد.با توجه به مفاد قرارداد، سازنده حق هیچگونه پیش فروش تحت هر عنوان تا بعد از مرحله اسکلت را ندارد، و حتی بعد از انتقال قدرالسهم سازنده نیز ، هرگونه پیش فروش منوط به امضا طرفین و ثبت در دفتر اسناد رسمی میباشد و اخذ کد پیگیری میباشد.
حال نامبرده در مدت ۲ سال با
ترفندهای خاص وقت کشی نموده و هیچگونه اقدام برای تغییر کاربری ، دستور نقشه، اخذ پروانه ساختمان ننموده است. علرغم پیگیریهای فروان و تشکیل جلسه با حضور ۳ حکم( حکمین قرار داد) صورتجلسه ای مبنی بر عدم پیشرفت در کار را نامبرده اقرار نموده و با تقاضایی مبنی بر زمان بیشتر ، متمم به قرار داد تا برج ۶ سال ۱۴۰۱ اضافه گردید. حتی دو ماه بعد از تاریخ متمم نامبرده هیچگونه اقدامی انجام نداد. لذا اینجانب بتازگی متوجه فروش چندین واحد آپارتمانی از ملک بنده را بنام خودشان با توجه به اینکه هیچ اسناد و مدارکی به جز یک وکالت کاری، بنام سازنده نیست، اقدام نموده اند که اینجانب به علت تخلف و عدم پیگیری، با اطلاع حکمین خواستار فسخ قرارداد شدم که ایشان حاضر به فسخ نیست و فروش را بطور کل منکر شده و میگوید اگر فروخته باشم سهم خودم هست به شما ربطی ندارد!!!. بنده بعد از این جلسه فورا نامبرده را از وکالت کاری عزل نموده و مراتب را طی اظهارنامه رسمی اعلام و یک دادخواست حقوقی مبنی بر فسخ قرار داد و پرداخت خسارت عدم انجام کار نمودم و یک دادخواست کیفری با عنوان فروش مال غیر تقدیم دادگاه نموده ام.دادگاه بدوی ۱۴۰۰/۹/۱۵ میباشد.در ضمن ایشان به جای پاسخ به اضهارنامه رسمی بنده، اقدام به اختیار وکیل دادگستری نموده و اظهارنامه رسمی مبنی بر اعطا مجدد وکالت کاری ظرف ده روز کاری نموده و حاضر به فسخ قرارداد نیست،فقط در صورتی فسخ میکند که بنده ۳۰ میلیارد تومان بعنوان خسارت به نامبرده پرداخت نمایم.
حال باتوجه به توضیحات فوق و تخلف از عدم انجام کار و مهمتر اینکه نامبرده بدونه هیچ سندی اقدام به فروش بیش از ۱۵ واحد نموده، تکلیف بنده در دادگاه بدوی چه میشود‌.با توجه با اینکه فقط وکالت کاری داشته آیا فروش نامبرده( کپی مبایعنامه فروش را ضمیمه دادخواست نمودم) تخلف از مفاد قرار داد نیست و منجر به فسخ میباشد؟ خواهشمندم بنده را با ذکر مفاد قانونی راهنمایی فرمایید. با تشکر از حوصله عزیزان.

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و احترام
باتومه به اینکه موضوع وکالتون فروش مال نبوده، معامله طرف فضولی بوده و شما میتونین ابطال معامله فضولی را اقامه دعوا کنین و از لحاظ کیفری هم انتقال مال غیر رو پیگیر بشین
در هرصورت برای توضیحات بیشتر بیشتر باید مدارک پروندتون بررسی بشه

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.

اظهارنظر اصولی منوط به بررسی مستندات است

با سلام برای پاسخ دقیق مدارک شما باید بررسی شود.

با درود بایستی مدارک شما بررسی شود

سلام وقت بخیر
اظهار نظر در این خصوص نیازمند بررسی مدارک میباشد.

با سلام
مدارک شما حتما باید بررسی گردد