آیا او می تواند تهمت را اثبات کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۴ #35308221

با عرض سلام و خسته نباشید
خریدار ماشین پس از بازدید ماشین آن را پسند کرده گفته است این ماشین مال من است و به هیچ کس دیگر قولش را نده و من عجله دارم و باید به سر کارم که بیرون از شهر است بروم یک هفته دیگر بعد از تعطیلات نوروز که بانک ها و اداره ها باز است قولنامه می کنم و ۵ میلیون تومان بیعانه داده است و حدود ۳ میلیون تومان روی ماشین به حساب خودش خرج کرده است ماشین دست راننده من بوده است و خودش راضی بوده است راننده من ماشین را به تعمیرگاه برده و تعمیر کند عصر روز چهارشنبه با من تماس گرفتند بیا برویم ماشین را قولنامه کنیم وقتی که به در منزل آنها رفتیم حدودا ۲۰ نفر از خانه آنها خارج شد و به ما گفت ماشین را از قیمت توافقی چند میلیون تومان ارزان تر بده و یا اینکه پول بیعانه و مخارج ماشین را به من بده و اسناد ماشین را داخل یک پاکت نایلونی بود به زور از ما گرفت و به داخل خانه برد و گفت یا ماشین را ارزان تر بده یا اینکه پول بیعانه و مخارج ماشین را بده دور و بر ما خیلی شلوغ بود یک نفر داخل ماشین سمت داشبورد نشسته بود وقتی من داخل ماشین نشستم داشبورد ماشین باز بود و من تلفنی به او گفتم ماشین حریم شخصی من است شاید داخل آن اسناد، مدارک با ارزش دیگری باشد و یا داخل ماشین و داشبورد طلا یا چیزهای با ارزش دیگری باشد تو حق نداشتی اسناد را ببری و اطرافیانت حق نداشتند داخل ماشین من را ببینند و همین را بهانه کرده که من صدای تو را ضبط کردم که تو به من تهمت زده ای که طلا برده ام و از تو شکایت می کنم در صورتی که در صورت جلسه پاسگاه اسمی از طلا نبردم و فقط برای او مثال زدم سوالات آیا او می تواند تهمت را اثبات کند؟ و یا این که می‌تواند ماشین را برگشت دهد؟ و اگر برگشت دهد تکلیف بیعانه که من آن را به طلبکار دادم و الان ندارم و مخارج ماشین که من راضی به خرج آن نبودم چه می شود؟ آیا ماشین به قیمت روز برگشت میخورد؟ چون ماشین را قبل از تعطیلات نوروز معامله کردم در صورتی که قولنامه نشده است فقط بیعانه داده است ماشین من داخل شهر کار می کرده است آیا می توانم خسارت این روزها که ماشین خوابیده است را از او بگیرم؟

مشاوره حقوقی افترا
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موارد ذکر شده در قالب تهمت قابل تعریف نبوده و اتهامی از این حیث متوجه شما نمی باشد . در خصوص فسخ بیع نامه باید مطابق پیش بینی مقرر در بیع نامه اقدام نموده و فسخ یک طرفه امکانپذیر نمی باشد .

با سلام

دوس عزیز هیچ کس نمیتواند اموال شخصی را از تصرفش خارج کند مگر به حکم قانون ، اگر خریدار برای اثبات معامله شفاهی فی مابین شما و خودش شهود بیاورد ممکن است ( البته ممکن است ) قرارداد اثبات شود ولی شما سعی کنید اقرار به انجام معامله و توافق نکنید و یا اگر پول دستی به شما داده شده هم اقرار به گرفتنش از خریدار نکنید و پس از آن از باب کیفری هم می توانید اقدام کنید ( اگر اقرار به معامله کنید عواقب دیگیری خواهید داشت )
همچنین می توانید با اعلام پلاک ماشین ، ماشین هر جا باشه توقیف میشه

من باب تهمت ( صرف یک ادعا کافی نیست و باید با ادله محکمه پسند ادعای کیفری اثبات شود )

از باب خسارت ( اگر اقرار به معامله کنید = شما به صرف توافق و دریافت پول معامله را منعقد کرده اید و خریدار مالک شده است و هیچ خساراتی را نمیتوانید مطالبه کنید مگر در صورت فسخ معامله )