چرا در وکالت بلاعزل حق عزل مادام العمر از موکل سلب میگردد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵,۳۸۱ #34784102

مگر نه این است که به استناد قانون هیچ کس حق ندارد حقوق را به صورت کلی از خود سلب کند؟
پس اینکه در وکالت بلاعزل حق عزل مادام العمر از موکل سلب می شود چگونه مجاز شده است؟
لطفا مستدل جواب دهید و دقیق.

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دورد
اسقاط حق عزل وکیل ، اسقاط حق به صورتی کلی نیست ، کلی یعنی مصداقی که بر افراد عدیده صدق کند ، پس این اسقاط کلی نیست و جزیی است
مثلا در اجاره مستاجر مالک منافع میشود و از اثار مالکیت تسلیط است ولی میتوان در اجاره شرط کرد موجر حق استفاده از عین مستاجره را برای یک شغل خاص ندارد ،و این اسقاط حق مالکیت مستاجر بر منافع ، اسقاط کلی نیست و جزیی است .

مثال مهم دیگری که در جامعه زیاد رواج دارد:
شرکت هایی است که مستخدمین خانم خود را از ازدواج منع میکنند مثلا شرکت های هواپیمایی نسبت به خدمه پرواز ، این اسقاط حق چون بصورت کلی است مشمول ماده ۹۵۹ میشود و شرط باطلی است اما اگر این شرط محدود به مدت معین شود مثلا یک سال ، از شمول ماده ۹۵۹ خارج میشود
موفق باشید

با سلام
این عقد با مرگ هر یک از طرفین یا استعفای وکیل یا عزل وکیل توسط موکل یا با جنون وکیل یا موکل پایان می‌یابد و از این حیث فرقی میان عقد وکالت بلاعزل یا عقد وکالت ساده نیست.

اعطای وکالت بلاعزل دلیل بر سلب حقوق موکل نبوده و موکل خودش نیز میتواند موضوع وکالت را انجام دهد.

با سلام وکالت اگر فقط در نفس وکالت باشد موکل شخصا می تواند قبل از اقدام وکیل مورد وکالت را انجام دهد ولی اگر متعاقب معامله اعطاء وکالت شده باشد موکل بدون هماهنگی وکیل نمی تواند مورد وکالت را انجام دهد و اگر وکالت بطور مادام العمر یا برای مدت خاص بلاعزل باشد فقط با توافق طرفین یا فوت و جنون و سفاهت احد از طرفین قابل اسقاط است. و بلاعزل بودن وکالت از مطادیق اسقاط کلی حق محسوب نمی شود.

با سلام
همانطور که از نام وکالت بلاعزل مشخص است طرفیت خودشان این حق را از خود سلب میکنند و فقط با فوت و جنون باطل می شود

سلام اولا که این حق توسط قانون پیش بینی شده است . ثانیا وکالت یک عقد مجانی است و صرفا نیابت دادن به دیگری است در خصوص اموری که توسط خود موکل هم قابل انجام است لذا بلا عزل بودن سلب حق از موکل محسوب نمی شود . چرا که اگر موکل شخصا موضوع وکالت را انجام دهد وکالت خودبه خود منحل می گردد .

بدیهی است بلاعزل بودن وکالت و اسقاط حق عزل یا استعفا، ماهیت آن را تغییر نمی‌دهد و آن را به عقدی لازم تبدیل نخواهد کرد و صرفا موکل حق عزل وکیل را در مدت محدود یا نامحدود از خود ساقط می‌کند